Diagnosticul greșit primit de un adolescent: Adevărul crunt din spatele unor migrene și atacuri de panică

Oscar Fairs, un adolescent de 14 ani din Benfleet, Essex, a fost diagnosticat inițial cu migrene și atacuri de panică cauzate de utilizarea excesivă a telefonului mobil. Yotuși, ceea ce au văzut medicii la RMN i-a îngrozit!
  • Publicat:
Diagnosticul greșit primit de un adolescent: Adevărul crunt din spatele unor migrene și atacuri de panică

Un diagnostic greșit a avut consecințe devastatoare pentru un adolescent din Benfleet, Essex, după ce medicii i-au atribuit simptomele de migrene și atacuri de panică timpului petrecut pe telefonul mobil. În realitate, băiatul suferea de o afecțiune mult mai gravă, descoperită mult prea târziu. Aceasta este povestea emoționantă a lui Oscar Fairs, un băiat de 14 ani, a cărui viață a fost schimbată pentru totdeauna de un diagnostic crunt.

Migrene și atacuri de panică

În anul 2022, Oscar Fairs a început să aibă frecvente atacuri de panică, palpitații și dureri severe de cap. Familia sa a presupus inițial că aceste simptome erau legate de schimbările normale ale adolescenței. Cu toate acestea, când simptomele s-au agravat, părinții săi au decis să îl ducă la medic.

Medicul de familie a evaluat cazul și a conchis că durerile de cap și atacurile de panică ale băiatului erau cauzate de utilizarea excesivă a telefonului mobil. În consecință, Oscar a fost trimis la consiliere psihologică. Timp de opt luni, simptomele băiatului au fost considerate superficiale, iar concluzia medicilor a rămas aceeași: migrene induse de utilizarea telefonului mobil.

Diagnosticul corect

Sătulă de abordarea superficială a medicilor, mama lui Oscar a decis să meargă la urgențe pentru investigații suplimentare. Acolo, după numeroase teste și un RMN, s-a descoperit că băiatul avea o tumoră cerebrală numită ependimom. Această descoperire a șocat familia, dar și pe medicii care au realizat investigațiile.

„Am oferit atâtea detalii despre simptomele fiului meu și opt luni a luat să pună diagnosticul corect. Tot timpul am auzit că sunt probleme psihice sau migrene. Medicul care i-a făcut RMN-ul a rămas fără cuvinte atunci când i-am zis cum am fost tratați de medicul de dinainte,” a mărturisit mama lui Oscar, conform dailymail.co.uk.

Oscar a început imediat un tratament intens de chimioterapie și radioterapie. Familia sa face tot posibilul pentru a-i asigura cel mai bun tratament și suport emoțional. Povestea lui Oscar a fost făcută publică de mama sa pentru a atrage atenția asupra importanței unei evaluări medicale corecte și pentru a încuraja părinții să fie precauți atunci când primesc un diagnostic superficial.

Sursă – https://www.dailymail.co.uk/news/article-13108153/West-Ham-academy-player-14-brain-tumour-told-doctors-spectrum.html

Sursă foto – AtlasComposer  / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”