Dieta cu cafea | Ce este „regula celor 7 secunde” și cum funcționează

Cafeaua a fost întotdeauna apreciată ca un impuls puternic pentru eliminarea kilogramelor în plus. Un studiu recent de la Școala de Sănătate Publică T.H. Chan de la Harvard a relevat că patru cești de cafea pe zi pot reduce grăsimea corporală cu aproximativ 4%.
  • Publicat:
Dieta cu cafea | Ce este

Dieta cu cafea accelerează rata metabolică, crescând astfel viteza cu care corpul arde grăsimile, conform unor studii. Un alt studiu a descoperit că ingerarea cofeinei a dus la o creștere de 13% a arderii caloriilor și la o dublare a arderii grăsimilor.

Dieta cu cafea

Recent, două diete cu cofeină bazate pe regula celor 7 secunde și cea de-a doua dietă, bazată pe o ceașcă neagră de cafea, au început să fie corelate cu eliminarea kilogramelor în plus.

Regula celor 7 secunde

Regula celor 7 secunde este o tehnică virală de pierdere în greutate care oferă o soluție simplă pentru a slăbi. Premisa este următoarea: în termen de șapte secunde de la senzația de foame, trebuie să bei o ceașcă de cafea amestecată cu suplimente alimentare, în funcție de nevoile corpului tău.

Recent, termenul de dietă bazată pe regula celor 7 secunde a fost folosit pentru a promova suplimente de slăbire pe bază de cafea.

Susținătorii metodei afirmă că ingestia rapidă de cafea păcălește corpul să se simtă plin, suprimând apetitul și ajutând la pierderea în greutate.

Amy Shapiro MS, RD, CDN, fondatoarea și directoarea Real Nutrition, spune pentru First For Women: „Cafeaua în sine poate ajuta la pierderea în greutate deoarece crește ușor metabolismul și acționează ca un supresor al apetitului.”

Regula celor 7 secunde se bazează pe relația dintre hormonii foamei și consumul de cofeină. Conform adepților, consumul de cafea neagră stimulează adrenalina și dopamina, reducând apetitul. Scopul este să îți temporizezi consumul de cafea pentru a combate senzația de foame. Suplimentele incluse frecvent în această dietă sunt cromul, extractul de ceai verde, capsaicina și L-carnitina. Aceste suplimente, cunoscute ca arzători de grăsimi, au fost studiate pentru potențialul lor de a sprijini pierderea în greutate prin creșterea ratei metabolice și promovarea oxidării grăsimilor.

Dieta cu o ceașcă neagră de cafea

Dieta cu cafea este o abordare și mai simplă pentru a face ca ceașca ta de cafea să funcționeze pentru pierderea în greutate. Dieta cu cafea promovează ideea că practicanții vor pierde kilograme rapid prin creșterea consumului de cafea neagră și restricționarea aportului caloric.

Dieta a devenit populară odată cu publicarea cărții lui Dr. Bob Arnot, „The Coffee Lover’s Diet.” Cartea susține că adăugarea mai multor cești de cafea la rutina zilnică, alături de o dietă bazată pe alimente integrale, bogată în fructe, legume, cereale integrale și alimente procesate limitate, poate accelera metabolismul, reduce foamea și ajuta pe oricine pe drumul către pierderea în greutate.

Dieta cere consumul a trei cești de cafea neagră pe zi. Practicanții dietei trebuie să-și păstreze ceștile libere de zahăr și îndulcitori, deoarece cercetările publicate în The American Journal of Clinical Nutrition au arătat că, deși consumul unei cești de cafea pe zi ajută la pierderea în greutate, adăugarea chiar și a unei lingurițe de zahăr anulează complet beneficiul.

Beneficii dieta cu cafea

Cercetările susțin afirmația cum că dieta cu cafea poate reduce greutatea corporală, grăsimea corporală și IMC-ul. Așa cum a raportat anterior The Post, cafeaua conține acid clorogenic, care s-a dovedit că mărește arderea grăsimilor și poate ajuta la încetinirea absorbției carbohidraților. Consumul de cafea este legat de o varietate de alte beneficii pentru sănătate. Cafeaua este bogată în antioxidanți care reduc stresul oxidativ și inflamația din corp. Cafeaua îmbunătățește concentrarea și funcția cognitivă, ajutând băutorii să rămână alertați și productivi. Cofeina poate îmbunătăți performanța fizică prin creșterea nivelului de adrenalină, ceea ce duce la sesiuni de exerciții fizice prelungite. O sesiune de antrenament mai bună este legată de menținerea masei musculare și de un consum caloric mai mare, ambele fiind esențiale pentru pierderea în greutate.

Cafeaua poate proteja împotriva bolilor grave. Consumul regulat a fost legat de un risc redus de mai multe boli, inclusiv boala Parkinson, boala Alzheimer, diabetul de tip 2 și anumite tipuri de cancer. În mai multe studii, cafeaua a fost legată de longevitate.

Deși cafeaua poate fi un ajutor în pierderea în greutate și oferă numeroase beneficii pentru corp, consumul de cafea are și dezavantaje, inclusiv creșterea tensiunii arteriale și agravarea anxietății și a tulburărilor de somn. Cu toate acestea, cafeaua poate sprijini pierderea în greutate și oferă multiple beneficii pentru sănătate, dar o dietă sănătoasă și un stil de viață activ rămân pilonii unei sănătăți optime.

Sursă – https://nypost.com/2024/06/28/lifestyle/do-the-coffee-diet-and-7-second-coffee-loophole-aid-weight-loss/

Sursă foto – Arhivă CSID

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”