Banane proaspete pentru 6 luni? Da, se poate. Trucul pe care trebuie să îl încerci neapărat

Iată cum poți să eviți ca bananele să se strice cu un truc ingenios.
  • Publicat:
Banane proaspete pentru 6 luni? Da, se poate. Trucul pe care trebuie să îl încerci neapărat

Dacă le ții în frigider, bananele pot rezista până la o săptămână, în timp ce pe blatul de bucătărie ele pot dura între două și șase zile.

Ambele metode de stocare a alimentelor pot fi optimizate prin înfășurarea tulpinilor în plastic, ceea ce încetinește eliberarea gazului de etilenă care maturizează fructul. Folosirea foliei de plastic acționează ca o barieră pentru a reține gazul de etilenă, ceea ce înseamnă în final o prelungire a duratei de viață a fructului.

Poți prelungi durata de viață a bananelor cu câteva luni

Cu toate acestea, este posibil să prelungești durata de viață a bananelor cu șase luni sau chiar mai mult, conform Allrecipes. Congelarea bananelor coapte extinde durata de viață a fructului cu șase luni (și mai mult), dar există o modalitate corectă de a o face.

În loc să pui întregul ciorchine de banane în congelator sau fiecare banană separat, trebuie să le cureți de coajă.

Odată curățată, banana trebuie tăiată felii și așezată pe un singur strat de hârtie pergament pe o tavă de copt. Acest lucru va împiedica bananele să se lipească în congelator.

Cum poți consuma bananele congelate

Când îți dorești o felie de banană, poți să dezgheți bucățile de banană în frigider peste noapte, sau, dacă le vrei în aceeași zi, ele pot dezgheța pe blatul de bucătărie în decurs de trei ore. Bananele pot fi de asemenea congelate pentru a fi folosite ulterior în smoothie-uri și înghețată.

Pentru asta, tot ce trebuie să faci este să pasezi bananele și să le torni într-o tavă pentru cuburi de gheață; odată congelate, transferă cuburile într-o pungă de congelator și etichetează-le pentru a ști ce folosești dățile viitoare.

Alternativ, poți să te bucuri de banane proaspete pentru o săptămână dacă le păstrezi în frigider cu tulpinile înfășurate în plastic.

Înainte de a pune bananele în frigider, asigură-te că sunt coapte și galbene, nu verzi. În timp ce cojile de banane vor deveni maro în frigider, interiorul lor va rămâne proaspăt și delicios.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: De ce se pătează bananele. Descoperă explicaţia ştiinţifică, dar şi beneficiile bananelor coapte

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”