6 lucruri pe care nu ar trebui să le spui niciodată atunci când iei masa cu cineva

Atunci când luăm masa cu cineva, este important să ne abținem de la următoarele fraze.
  • Publicat:
6 lucruri pe care nu ar trebui să le spui niciodată atunci când iei masa cu cineva

Chiar și atunci când sunt bine intenționate, aceste remarci pot face ca unele persoane să se simtă judecate, rușinate și conștiente de sine. Comentariile despre ce și cum mănâncă ceilalți sunt mult mai frecvente decât ai crede, și deși ar putea părea inofensive, ele pot provoca disconfort și stres, atunci când iei masa cu cineva.

De ce nu ar trebui să comentezi despre ce mănâncă ceilalți

Răspunsul simplu este: nu știi niciodată prin ce trece o persoană și de ce mănâncă ceea ce mănâncă, a explicat Brittney Lauro, terapeut principal la platforma de tratament pentru tulburări alimentare Equip. Cineva ar putea să se confrunte sau să se recupereze după o tulburare alimentară, iar remarcile despre cât de sănătos mănâncă sau că sunt „buni” pentru că mănâncă legume ar putea fi interpretate ca o aprobare a stării lor.

Oamenii ar putea avea, de asemenea, afecțiuni de sănătate care necesită modificări dietetice, cum ar fi renunțarea la gluten sau adoptarea unei diete pe bază de plante, a explicat Melissa Preston, consilier profesionist licențiat și dietetician înregistrat, co-fondator al Omni Counseling and Nutrition din Denver, Colorado.

Dincolo de sănătate, persoanele din diferite culturi ar putea fi rușinate de ceea ce mănâncă, iar comentariile pot reînvia aceste sentimente, a adăugat Preston.

În concluzie, Heather Baker, asistent social clinic licențiat și fondator al Prosperity Eating Disorders and Wellness Center din Herndon, Virginia, a spus:

„Nu există nicio modalitate de a ști cum va interpreta cineva un comentariu despre mâncare, chiar dacă intențiile sunt bune.”

6 lucruri pe care nu ar trebui să le spui persoanelor cu care iei masa

Deși Lauro crede că majoritatea comentariilor despre ce mănâncă ceilalți sunt bine intenționate, ea spune că, în general, este mai bine să eviți să le faci. Iată câteva fraze pe care nu ar trebui să le spui niciodată celor cu care iei masa:

1. „Eu nu aș mânca niciodată ___.”

2. „Nu o să mănânci tot, nu-i așa?”

Afirmații de acest gen pot face pe cineva să se simtă judecat în legătură cu alegerile sale alimentare, a spus Dr. Evelyn Attia, psihiatru și director al Centrului pentru Tulburări Alimentare de la New York-Presbyterian Westchester Behavioral Health. De asemenea, evită să comentezi despre dimensiunea propriei farfurii sau cât de sătul ești — „Am mâncat prea mult,” de exemplu — ceea ce ar putea face pe cineva să se simtă conștient de sine în legătură cu ceea ce a mâncat, a spus Baker.

3. „ Este sănătos/nesănătos ceea ce mânânci…”

Evită să etichetezi alimentele ca fiind „bune” sau „rele” sau „sănătoase” sau „nesănătoase,” a spus Lauro. De exemplu, dacă spui: „Nu e nesănătos să mănânci asta la micul dejun,” ar putea induce un sentiment de rușine și ar putea fi un declanșator pentru unele persoane. Ea a subliniat conceptul „toate alimentele se potrivesc,” ceea ce înseamnă că există loc pentru toate alimentele în dieta cuiva. „Nimic nu este interzis, cu excepția cazului în care ai o alergie alimentară,” a spus ea.

4. „Ții dietă?”

„Niciodată nu comenta cum va afecta mâncarea corpul cuiva,” cum ar fi luarea sau pierderea în greutate, a spus Preston. Pe de altă parte, evită să vorbești negativ despre propriul tău aspect în raport cu ceea ce mănânci în prezența altora, a adăugat Lauro.

5. „Arăți sănătos.”

Acest lucru poate suna ca un compliment, dar Baker a spus că ar putea fi interpretat greșit de cineva cu o tulburare alimentară.

6. „Arată bine.”

În unele cazuri, ar putea fi inofensiv. Dar Preston a spus că unele persoane, în special cele aflate în recuperare după o tulburare alimentară, nu doresc nicio atenție asupra meselor lor.

„Să îi spui cuiva că mâncarea sa arată delicioasă poate fi interpretat ca un mesaj care sugerează că se răsfață în alegerea alimentelor sau că nu valorizează sănătatea în alegerile lor alimentare,” a spus Attia.

Cum să răspunzi la comentariile despre ceea ce mănânci la o masa

Dacă auzi des aceste tipuri de comentarii și te deranjează, Attia sugerează să dezvolți o strategie pentru a răspunde și a face față situației. Aceasta poate varia în funcție de relația ta cu persoana respectivă și de cât de confortabil te simți să abordezi direct remarcile.

În primul rând, evită să fii de acord cu comentatorul și să te alături în etichetarea alimentelor sau în discutarea despre dacă ar trebui sau nu să le mănânci, a spus Preston.

„Acesta este răspunsul pe care persoana îl așteaptă, comentarii de genul ‘Nu ar trebui să mănânc asta.’”

Adesea, schimbarea subiectului este cea mai bună strategie. Când cineva spune, „Asta arată foarte sănătos,” spune, „Oh, are un gust foarte bun,” a sugerat Preston. Asta ia atenția de la aspectul sănătății.

Redirecționarea poate ajuta, de asemenea, a spus Lauro. Când cineva aduce în discuție ceva despre care nu dorești să vorbești, întreabă-i despre ceva complet diferit, cum ar fi noul album country al lui Beyonce sau un alt eveniment actual. Dacă te simți confortabil să fii direct, Baker a spus să spui pur și simplu, „Putem să nu vorbim despre mâncare sau despre corpurile noastre?”

Lauro a spus să fii întotdeauna bun cu tine însuți, să stabilești limite și să le respecți în orice context.

Sursă – https://www.huffpost.com/entry/6-things-you-should-never-say-to-someone-youre-dining-with-and-why-ano_l_666b123fe4b076909e1d7ece

Sursă foto – guyswhoshoot/ Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”