5 semne subtile cauzate de apendicită pe care nu trebuie să le ignori

Apendicita netratată poate cauza perforație și sepsis, ambele fiind serioase. Opțiunile de tratament variază, uneori fiind necesară intervenția chirurgicală. Prin recunoașterea și abordarea promptă a acestor simptome subtile, poți preveni complicațiile grave ale apendicitei și poți asigura un tratament eficient și rapid.
  • Publicat:
5 semne subtile cauzate de apendicită pe care nu trebuie să le ignori

Apendicita este o afecțiune dureroasă care apare atunci când apendicele, un tub subțire situat unde intestinul subțire întâlnește intestinul gros, se blochează, se umflă sau se infectează. Deși mulți consideră că apendicele este un organ inutil, problemele legate de acesta pot provoca dureri intense. Deși durerea abdominală este cel mai cunoscut simptom, există și alte semne subtile ale apendicitei pe care nu ar trebui să le ignori.

Semne subtile date de apendicită

1. Durere în partea dreaptă inferioară a abdomenului

Datorită poziționării apendicelui, durerea este adesea concentrată în acea zonă.

„Durerea începe de obicei în apropierea buricului și apoi se deplasează spre abdomenul inferior drept, devenind mai ascuțită și mai severă în timp,” a explicat Dr. Kristy Ziontz, medic de urgență la Hackensack Meridian Health Bayshore Medical Center. Această durere poate semăna cu crampele menstruale sau poate radia spre șold.

2. Constipația sau diareea poate fi semn de apendicită

Pacienții cu apendicită pot experimenta constipație sau diaree, a declarat Dr. Supriya Rao, gastroenterolog și director al programului de pierdere în greutate de la Lowell General Hospital. Aceste simptome neașteptate sunt semne la care ar trebui să fii atent.

3. Durere în partea inferioară a spatelui

Durerea asociată cu apendicita poate să nu dispară și se poate extinde spre partea dreaptă a spatelui. Acest lucru poate imita disconfortul cauzat de problemele coloanei vertebrale sau alte probleme cronice de spate. Unele persoane pot resimți această durere chiar și în zona coapsei sau a rectului.

4. Pierderea poftei de mâncare

Dacă observi că nu mai ai aceleași dorințe alimentare ca înainte, este posibil să experimentezi pierderea poftei de mâncare, un semn timpuriu al apendicitei, conform Dr. Kiran Turaga, profesor de chirurgie la Yale School of Medicine.

5. Durerea la mișcare poate fi semn de apendicită

Un alt semn neașteptat poate fi durerea la mișcare.

„Durerea de apendicită nu va dispărea de la sine și de obicei se agravează la mișcări precum aplecatul, strănutul sau tusea,” a explicat Dr. Rao.

Ce să faci dacă experimentezi aceste simptome

Dacă bănuiești că ai apendicită, dar nu ești sigur, este util să discuți simptomele cu medicul tău de familie sau cu un pediatru. Totuși, dacă ai febră mare și dureri abdominale severe, este recomandat să mergi de urgență la spital pentru a consulta un specialist. Medicii te vor evalua printr-un istoric medical, un examen fizic și pot solicita analize de sânge sau imagistică, a explicat Dr. Ziontz.

 

Sursă – https://www.huffpost.com/entry/signs-of-appendicitis_l_66572068e4b0644fd94ef27a

Sursă foto – seventyfourimages / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Cât timp ar trebui să dureze un duș?
Cât timp ar trebui să dureze un duș?