Mihai Neșu a uitat de momentul accidentului care i-a distrus cariera. Ce i-a transmis un medic la vremea aceea

  • Publicat:
Mihai Neșu a uitat de momentul accidentului care i-a distrus cariera. Ce i-a transmis un medic la vremea aceea

Mihai Neșu pare-se că nu știe cum a arătat episodul care l-a țintuit în scaunul cu rotile. În 2011, fostul fotbalist român rămânea întins pe gazon în urma unui duel purtat la antrenament cu coechipierul său Alje Schut.

A rămas într-un scaun cu rotile

Pe data de 10 mai 2011, Neșu s-a ciocnit de coechipierul Alje Schut și a rămas întins pe gazon. A fost operat de urgență atunci, iar doctorii i-au pus un diagnostic teribil: ruptură de vertebră cervicală. Din păcate, acela a fost momentul care l-a condamnat la o viață trăită în scaunul cu rotile.

„Știu doar că la un moment dat, după un duel cu un coleg nu mi-am mai simțit corpul, dar exact cum am ajuns în situația aia, nu știu. Când m-am trezit din operație mi-am dat seama că e ceva foarte grav. Și atunci a fost puțin trist dar ușor, ușor, m-am obișnuit cu situația”, a spus fostul fotbalist Mihai Neșu, potrivit observatornews.ro.

Mihai Neșu, recunoscător după accidentarea care l-a lăsat paralizat

Cariera lui Neșu a luat sfârșit pe 10 mai 2011, când s-a accidentat grav la un antrenament al echipei sale, FC Utrecht. În urma coliziunii cu un coleg de echipă, Alje Schut, Neșu a căzut la pământ, incapabil să se miște de la gât în jos.

„Accidentarea m-a ajutat să mă descopăr pe mine care eram cu adevărat, nu ce voiam eu să par. Tot ce mi se întâmplă în fiecare zi mă face să mă întorc de unde am plecat toţi. Adică la Dumnezeu. Parcă nu te mai deranjează că eşti în scaun”, a spus fostul fotbalist Mihai Neșu.

Ce i-a transmis un medic din Olanda: „Mi-a spus că nu înțelege cum mai trăiesc”

Cazul lui Mihai Neșu i-a pus serios pe gânduri pe specialiștii din Olanda, iar fostul fotbalist a dezvăluit ce i-a transmis medicul care s-a ocupat de el, dar și care crede că a fost minunea de la acea vreme.

„Chiar un doctor, la primul control în Olanda, s-a uitat pe dosarul meu și mi-a spus că nu înțelege cum mai trăiesc. A spus că 99 din 100 mor în situația mea. Adică eu am rămas fără oxigen foarte mult timp, chiar dacă a venit repede ambulanța.

Totuși a durat puțin și pe lângă asta nu am rămas cu sechele la creier. Am avut ruptă o arteră, inunda sângele în creier… și asta a fost cel mai greu de oprit. Din operația de 5 ore, 3 ore s-au chinuit să oprească sângerarea asta. Minunea a fost că n-am rămas cu sechele după problema asta.

Prognoza lor a fost că n-o să pot să respir niciodată, că nu o să pot să mă mișc niciodată, dar pot mișca singur o mână, destul de bine, pot mânca singur cu ajutorul unor unelte. Chiar zilele trecute mi-am făcut niște teste, să văd cum circulă sângele, și toate sunt ca la un om în activitate fizică”, a mai spus fostul jucător de fotbal.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: