Nu mai pune mâncarea CALDĂ în frigider. Adevărul despre pericolele acestui banal obicei

Ce se poate întâmpla, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă.
  • Publicat:
Nu mai pune mâncarea CALDĂ în frigider. Adevărul despre pericolele acestui banal obicei

Deși este destul de tentant să puneți rapid mâncarea caldă în frigider, acest lucru nu este tocmai ok, avertizează specialiștii. Iată ce trebuie să ai în vedere și ce se întâmplă dacă pui mâncarea fierbinte la rece. 

De ce nu e bine să pui mâncarea caldă în frigider

Mâncarea caldă pusă la frigider poate face mult rău, dacă nu țineți cont de sfaturile experților. Multe persoane se grăbesc și pun alimentele calde la rece, dar cel mai bine este să fie lăsată să se răcească la temperatura camerei.

Conform specialiștilor, atunci când punem alimente calde sau fierbinți în frigider, temperatura aparatului crește. De aceea, restul alimentelor aflate în frigider vor fi compromise și pot dezvolta bacterii periculoase pentru organism.

Celelalte alimente se pot altera rapid

Înainte de a introduce o oală cu mâncare caldă în frigider, este musai să așteptați în jur de 2 ore. Dacă nu știați, bacteriile dăunătoare se înmulțesc între 5 și 65 de grade Celsius.

Citiți și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă rece pe stomacul gol

Aburul iese din obiectele fierbinți și se condensează pe pereții frigiderului, formând picături sau chiar gheață. Dacă trebuie să pui în frigider produse care nu au ajuns la temperatura camerei, acoperă-le prima dată cu un capac pentru a evita condensul.

Un frigider în care se pun vase calde trebuie să funcționeze la o intensitate mai mare pentru a putea atinge din nou temperatura necesara. În consecință, el va necesita mult mai multă energie. Dacă frigiderul tău are o funcție de răcire rapidă, nu uita să o pornești. Dar reține că acest lucru va duce și la o creștere a consumului de energie electrică.

Trucuri pentru a răci mâncarea fierbinte mai repede

Mâncarea trebuie lăsată să se răcească natural, dar atenție la temperatura camerei: dacă este prea cald, mâncarea se va răci până la ora mesei. În plus, un alt truc ca mâncarea fierbinte să se răcească mai repede este, dacă se poate, să pui mâncarea fierbinte în mai multe recipiente mici pentru a accelera răcirea.

Nu uita că mâncărurile calde cu mâncare pot fi așezate pe balcon sau lângă o fereastră deschisă. După ce produsele ating temperatura camerei, ele pot fi păstrate la frigider câteva zile.

Sursa foto: freepik

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”