Ce s-a întâmplat cu banii arși ai unui bărbat, atunci când a mers să îi schimbe la BNR

Un bărbat din România a avut parte de o experiență inedită atunci când și-a găsit banii economisiți, păstrați într-o sobă, arși parțial.
  • Publicat:
Ce s-a întâmplat cu banii arși ai unui bărbat, atunci când a mers să îi schimbe la BNR

O poveste incredibilă a captat atenția publicului autohton, după ce Banca Națională a României a relatat întâmplarea pe rețelele sociale. Un bărbat și-a găsit economiile arse, pe care le păstra într-o sobă din casă. Situația a devenit virală după ce oficialii BNR au postat imagini cu banii grav deteriorați, titrate ironic „și leii sunt afectați de temperaturi ridicate”.

Ce s-a întâmplat cu banii bărbatului

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a decis să-și păstreze economiile sub formă de bancnote într-o sobă, o metodă neconvențională și, în final, periculoasă. Într-o zi, un membru al familiei a aprins focul în sobă, fără să fie conștient de prezența banilor acolo. Rezultatul a fost că bancnotele au fost parțial arse.

Cu toate acestea, bărbatul nu s-a lăsat descurajat. El a adunat ce a mai rămas din bancnotele sale economisite și le-a dus la sediul unei sucursale BNR pentru a cere ajutor. Într-o postare pe Instagram, BNR a explicat că, deși bancnotele erau arse, acestea au putut fi înlocuite cu contravaloarea lor integrală, întrucât îndeplineau condițiile specifice de schimbare.

Ce prevede regulamentul BNR

Potrivit regulamentelor BNR, bancnotele pot fi înlocuite dacă prezintă seria și numărul identificare. În plus, trebuie să nu le lipsească mai mult de 40% din suprafață, chiar și în cazul deteriorării prin ardere. În ciuda stării lor vizibil afectate, bancnotele au fost acceptate pentru schimbare, fapt care a uimit și intrigat mulți internauți.

Reacțiile pe rețelele sociale nu au întârziat să apară, unii oameni fiind amuzați de metoda de păstrare a banilor, în timp ce alții au fost impresionați de profesionalismul și flexibilitatea BNR în gestionarea cazului.

Sursă –  https://www.instagram.com/p/C9PgbNWoqM2/

Sursă foto – https://www.instagram.com/p/C9PgbNWoqM2/

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”