Salata Caprese: profită de vară și de roșiile aromate și gustoase pentru a prepara cea mai simplă și delicioasă salata de vară. Este ușor de făcut, sănătoasă și poate fi un prânz sau o cină ușoară și gata cât ai zice vacanță!
Într-o cratiță mică, adu oțetul balsamic la fierbere la foc mediu-mic. Gătește până când oțetul balsamic se reduce la o glazură mai groasă, aproximativ 10 până la 20 de minute. Ia-l de pe foc și transferă-l într-un bol sau într-o sticlă de servit. Lasă-l să se răcească.
Când ești gata să servești, aranjează feliile de roșii și mozzarella pe un platou. Pune frunze de busuioc între felii. Stropește ulei de măsline peste salată, având grijă să ajungă puțin pe fiecare felie. Procedează la fel și cu reducția balsamică, făcând modele dacă dorești. Păstrează reducția de balsamic rămasă în frigider pentru utilizare ulterioară.
La final, presară sare și piper. Servește salata ca prânz, alături de pâine crocantă.
Sursă foto: Shutterstock
CITEȘTE ȘI: Ai încercat rețeta românească de Cașprese? E mai bună decât varianta italiană Caprese!