Salata Caprese: răsfăț de vară cu aer de vacanță într-o rețetă gata în doar câteva minute

  • Publicat:
Salata Caprese: răsfăț de vară cu aer de vacanță într-o rețetă gata în doar câteva minute

Salata Caprese: profită de vară și de roșiile aromate și gustoase pentru a prepara cea mai simplă și delicioasă salata de vară. Este ușor de făcut, sănătoasă și poate fi un prânz sau o cină ușoară și gata cât ai zice vacanță!

Ingrediente salata Caprese

  • 480 ml oțet balsamic
  • 3 roșii coapte, tăiate felii groase
  • 340 g brânză mozzarella proaspătă, tăiată felii groase
  • Frunze proaspete de busuioc
  • Ulei de măsline, pentru stropit
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat

Cum se prepară

Într-o cratiță mică, adu oțetul balsamic la fierbere la foc mediu-mic. Gătește până când oțetul balsamic se reduce la o glazură mai groasă, aproximativ 10 până la 20 de minute. Ia-l de pe foc și transferă-l într-un bol sau într-o sticlă de servit. Lasă-l să se răcească.

Când ești gata să servești, aranjează feliile de roșii și mozzarella pe un platou. Pune frunze de busuioc între felii. Stropește ulei de măsline peste salată, având grijă să ajungă puțin pe fiecare felie. Procedează la fel și cu reducția balsamică, făcând modele dacă dorești. Păstrează reducția de balsamic rămasă în frigider pentru utilizare ulterioară.

La final, presară sare și piper. Servește salata ca prânz, alături de pâine crocantă.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Ai încercat rețeta românească de Cașprese? E mai bună decât varianta italiană Caprese!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”