Anumite fructe, precum merele și perele, sunt consumate adesea cu tot cu coajă. În schimb, fructe precum pepenele verde, kiwi, bananele, portocalele și pepenele galben sunt de obicei consumate fără coajă, doar pulpa fiind preferată. Cu toate acestea, specialiștii ne sfătuiesc să nu aruncăm coaja de banană, ci să o consumăm.
Conform unui studiu publicat în ”ACS Food Science & Technology”, coaja de banană este o sursă bogată de minerale, nutrienți și fibre. Acestea includ potasiu, magneziu, vitaminele B6 și B12, precum și antioxidanți benefici pentru sănătate. Consumul cojii de banană poate îmbunătăți digestia, reduce riscul bolilor cardiovasculare și întări sistemul imunitar.
Consumul cojii crude de banană poate să nu fie foarte atrăgător pentru toată lumea. Din acest motiv, studiul sugerează diverse modalități de a integra coaja de banană în rețetele culinare.
Un exemplu este adăugarea cojii de banană în pâinea făcută acasă. Amestecând coaja măcinată într-un raport de 10% cu făina de grâu, vei obține o pâine mai bogată în proteine, carbohidrați și grăsimi, cu o textură unică și un gust subtil de banană.
De asemenea, coaja de banană uscată și măcinată poate fi folosită în prepararea biscuiților și prăjiturilor. Aceasta poate fi combinată cu făina obișnuită pentru a adăuga un plus de nutrienți și un gust interesant.
Sursă foto: Shutterstock
CITEȘTE ȘI: Dieta cu coajă de banană | Cum să dai jos 10 kilograme cu acest regim ciudat
Coaja de banană, folosită ca „botox natural” | Ce spun specialiștii