În general, pacienții mei au perioade în care scad ușor în greutate vara și perioade în care stagnează sau chiar pun la loc. Scăderile în greutate au loc de obicei în săptămâni liniștite, de mers la serviciu, cu călduri mari în oraș în care le este ușor să mănânce salate și ciorbe ușoare. Creșterile în greutate apar mai ales în week-enduri și concedii. Iar daca vacanțele sunt la all inclusive riscul de a lua în greutate este foarte mare.
Am pregătit o variantă de meniu pentru o zi bogată în legume foarte potrivită pentru temperaturile mari din această perioadă. Hidratarea este extrem de importantă și aceasta se asigură nu doar prin lichide ci și prin alimentele servite, ciorbele și salatele ajutând la hidratarea organismului.
Meniul conține aproximativ 1.230 kcalorii, 36,82% proteine (113g), 37,90% glucide, 29,95% grăsimi (8,58% grăsimi saturate), 31g fibre. Meniul prezintă carențe de vitamina D care nu poate să fie asigurată integral prin alimentație. Restul vitaminelor și mineralelor sunt asigurate în totalitate.