Știi ce sunt leguminoasele? Nu sunt doar pentru vegetarieni și da, ar trebui să le consumi. Sunt un element de bază în bucătării și feluri de mâncare din întreaga lume și oferă multe beneficii pentru sănătate.
Leguminoasele sunt legume și includ fasolea roșie, năutul, lintea și chiar (s-ar putea să fii surprins să afli) mazărea verde. Deci, chiar dacă nu crezi că ai leguminoase în dietă, dacă mănânci hummus, daal, falafel sau fasole mexicană din când în când, de fapt le consumi.
O dietă săracă în leguminoase este principalul factor de risc pentru bolile cronice. Se recomandă consumul a două până la trei porții de leguminoase pe săptămână, pentru a reduce riscul multor probleme comune de sănătate, cum ar fi bolile de inimă.
Leguminoasele contează pentru cele cinci porții de legume pe care ar trebui să le consumăm zilnic. Iată câteva dintre beneficiile acestora:
Conținutul de fibre din leguminoase ajută la menținerea unui tranzit intestinal regulat și este extrem de benefic pentru sănătatea intestinului tău. Fibrele prebiotice din leguminoase sunt hrană pentru bacterii, ceea ce oferă beneficii pentru sănătatea intestinului.
Leguminoasele pot ajuta la scăderea LDL (colesterolul rău) datorită fibrelor alimentare, în special celor solubile. Și da, fasolea poate într-adevăr să te facă să elimini gaze. Toate acele fibre sănătoase pot crește șansele de a avea flatulență, raportează Clinica Cleveland. Dar acest lucru este mai probabil dacă îți crești brusc aportul de fibre și se poate reduce pe măsură ce corpul tău se obișnuiește.
Carbohidrații eliberați lent, proteinele și fibrele din leguminoase te ajută să te simți sătul pentru mai mult timp, crescând senzația de sațietate.
Consumul mai multor legume și leguminoase este esențial pentru protejarea nu doar a sănătății noastre, ci și a generațiilor viitoare. Leguminoasele pot fi rapide, gustoase, economice și bune pentru sănătatea noastră, toate în același timp.
Sursă foto: Shutterstock
CITEȘTE ȘI: Știi timpul de fierbere al legumelor și leguminoaselor?