Dieta cu gel de mușchi de mare: cum să topești grăsimea în doar șapte zile

Oamenii de pe TikTok consumă gel de mușchi de mare ca parte din dietă, așa că am aflat tot ce trebuie să știi despre acest trend.
  • Publicat:
Dieta cu gel de mușchi de mare: cum să topești grăsimea în doar șapte zile
Dieta cu gel de mușchi de mare: cum să topești grăsimea în doar șapte zile

Gelul de mușchi de mare este unul dintre cele mai recente produse naturale și nutritive pe care le poți adăuga pentru sănătate, iar aici ne referim prin următorul tău smoothie! Oamenii de pe TikTok consumă gel de mușchi de mare ca parte din dietă, așa că am aflat tot ce trebuie să știi despre acest trend.

Este de înțeles de ce gelul de mușchi de mare face valuri pe rețelele sociale și dincolo de acestea. Un utilizator TikTok, @mermaidsgarden, susține într-un video că, înainte de a adăuga mușchi de mare în dieta sa, se simțea balonată, inflamată, plină de toxine, deprimată și avea impresia că mănâncă prea mult. De asemenea, a dezvăluit că cântărea 67 de kilograme. După ce a consumat constant gel de mușchi de mare, a ajuns la 48 de kilograme.

Un alt utilizator TikTok, @itsjdevinci, a dezvăluit într-un clip că a pierdut aproape 6 kilograme mâncând gel de mușchi de mare timp de șapte zile. Ea a observat că i-a plăcut să se trezească în fiecare dimineață pentru rutina ei cu mușchi de mare. 

Ce este, mai exact, gelul de mușchi de mare?

Suntem conștienți că numele „gel de mușchi de mare” nu sună super apetisant. În forma sa brută, aparent are un gust similar cu scoicile sau stridiile. Gelul de mușchi de mare este un produs complet natural făcut din mușchi de mare, un tip de algă roșie cunoscută sub numele de Chondrus crispus. Îl vei găsi de-a lungul coastelor Americii de Nord și Europei. 

Mușchiul de mare este recoltat, curățat și înmuiat, apoi amestecat până se obține o consistență de gel.  Este bogat în nutrienți, inclusiv vitamine (A, C, E, K și complexul B), minerale (iod, calciu, potasiu, seleniu, magneziu) și alte compuși bioactivi.

Ce beneficii are gelul de mușchi de mare pentru pierderea în greutate?

  1. Este plin de nutrienți. Gelul de mușchi de mare este dens în nutrienți. Este plin de vitamine și minerale esențiale care pot sprijini sănătatea generală și metabolismul. Un corp bine hrănit este mai eficient în arderea caloriilor și menținerea nivelurilor de energie.
  2. Este sărac în calorii. Gelul de mușchi de mare nu conține multe calorii, dar este plin de nutrienți. Acest lucru îl face un element excelent într-o dietă săracă în calorii sau cu restricție calorică.
  3. Acționează ca un supresor al apetitului. Carrageenanul este unul dintre principalii compuși bioactivi ai mușchiului de mare. Datorită capacității sale de gelifiere și faptului că organismul nu îl poate digera, acționează ca o fibră solubilă, care te poate ajuta să te simți sătul mai mult timp, reducând tendința de a mânca în exces sau de a ronțăi între mese.
  4. Îmbunătățește digestia. Gelul de mușchi de mare este plin de fibre, ajutând la mișcări intestinale regulate și la o digestie sănătoasă în general. Acest lucru poate fi extrem de util în privința pierderii în greutate și gestionării greutății.
  5. Îmbunătățește metabolismul. Gelul de mușchi de mare conține iod, care promovează funcționarea sănătoasă a tiroidei. Acesta este un jucător important când vine vorba de reglarea metabolismului. O tiroidă sănătoasă poate ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase.
  6. Este antiinflamator. Gelul de mușchi de mare este plin de proprietăți antiinflamatorii, care sunt utile în reducerea inflamației generale a corpului. Inflamația este de obicei legată de creșterea în greutate și obezitate, ceea ce poate face din gelul de mușchi de mare o considerare inteligentă pentru rutina de sănătate.

Cât de des ar trebui să consumi gel de mușchi de mare?

Nu este recomandat să consumi gel de mușchi de mare în cantități mari deoarece conține iod. Algele marine, cum ar fi mușchiul de mare, pot acumula metale toxice precum arsenic, mercur și plumb, care reprezintă un potențial risc pentru sănătate.  Nu există o recomandare definită pentru cât de mult gel de mușchi de mare ar trebui să consumi pentru pierderea în greutate, dar se consideră în general că una până la două linguri pe zi pot fi sigure, începând cu o lingură pe zi:

  • Adaugă o lingură cu fructele tale preferate pentru a pregăti un smoothie.
  • Adaugă gel de mușchi de mare la sucul proaspăt stors pentru nutrienți suplimentari.
  • Amestecă gel de mușchi de mare în tocănițe și supe ca agent de îngroșare și pentru nutrienți adăugați.
  • Amestecă-l în ceaiul tău preferat din plante.
  • Consumă-l cu lingura.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”