Dacă vrei să păstrezi boabele de cafea proaspete mai multe luni, atunci trebuie să urmezi sfaturile specialiștilor. Poate părea bizar, însă experții spun sigur că va funcționa acest truc. Tu sigur nu te-ai fi gândit la asta!
„Una dintre concluziile esențiale ale experimentării cu înghețarea boabelor de cafea este înțelegerea «ferestrei perfecte de vârf a aromei»”, a explicat Matt Lewin pentru publicația New York Post.
„În acest moment, boabele au eliberat cea mai mare parte a CO2 provenit din procesul de prăjire, iar echilibrul dintre CO2 și oxigen este perfect, permițând aromelor frumoase ale cafelei să iasă la iveală.
Scoateți cât mai mult aer posibil înainte de congelare. Acest pas este crucial în menținerea calității cafelei. Odată ce aerul este scos, acoperiți supapa unidirecțională a pungii cu bandă adezivă.
Această supapă lasă de obicei CO2 să iasă, dar acoperirea ei asigură că nu poate intra aer”, a mai spus Matt Lewin, care a exersat diferite metode de înghețare a boabelor în timp ce se pregătea pentru World Barista Champion 2014.
Boabele de cafea pot fi păstrate o perioadă lungă de timp dacă se ține cont de locul în care se depozitează acestea. Specialiștii recomandă ca boabele să fie ferite de spațiile uscate și de razele puternice ale soarelui.
De altfel, acestea NU trebuie sub nicio formă să intre în contact direct cu surse de căldură, precum aragaz sau calorifer.
Cafeaua, iarăși, NU se depozitează nici în frigider pentru că umezeala poate ajunge în ambalaj și deteriora produsul. Mai mult, cafeaua poate absorbi mirosul altor alimente care se găsesc în aparatul frigorific.
Citește și: Cum prepari cea mai bună cafea? Cele mai populare moduri de a face cafea