Cum se simte Cornel Constantiniu după 33 ani de Parkinson. Cine i-a plătit operația pe creier și cât a costat

  • Publicat:
Cum se simte Cornel Constantiniu după 33 ani de Parkinson. Cine i-a plătit operația pe creier și cât a costat

La 79 de ani, Cornel Constantiniu a rămas cu nenumărate sechele – nu se mai poate deplasa decât în scaunul rulant și vorbește cu dificultate. Solistul este îngrijit cu devotament, de zeci de ani, de soția lui, Domnița Constantiniu, care i-a fost alături necondiționat.

Cine l-a ajutat cu bani pe Cornel Constantiniu pentru operațiile pe creier de la Viena

Cornel Constantiniu este bolnav de mai bine 30 de ani și se luptă cu stoicism cu o boală grea, cu Parkinsonul.

În 2009, Gigi Becali i-a plătit artistului operația pe creier făcută la Viena, intervenție care l-a ajutat să meargă înainte, în pofida problemelor de sănătate inerente bolii: „Să-mi trimită contabilitatea spitalului din Viena factura, și plătesc eu cât este!”, au fost cuvintele lui Gigi Becali la vremea aceea.

Actrița Domnița Constantiniu a povestit cum își duc ea și soțul zilele în această perioadă și cum se simte în prezent.

„Acum, pe caniculă, nu ieșim afară, suportăm, ca toată lumea, cum putem. Cornel nu iese afară nici seara, îl epuizează căldura, așteptăm să se mai răcorească, și mie îmi face rău. Stăm în casă, citim, ascultăm muzică. Dimineața ies pe la cumpărături, pe la ora 8.00, ne descurcăm cum putem.

Cornel e bine, își duce decent bătrânețea și boala, nu face caz, nu se vaită”, a declarat aceasta într-un interviu.

Potrivit apropiaților familiei, Gigi Becali l-ar fi ajutat pe artist cu suma de 30.000 de euro. „Cornel vă mulțumește din inimă pentru ajutor”, i-ar fi spus Domnița Constantiniu lui Gigi Becali: „Nu mie, ci lui Dumenzeu să îi mulțumească!” ar fi conchis latifundiarul.

Care e starea de sănătate a lui Cornel Constantiniu în momentul de față

Despre starea de sănătate a artistului, pe care boala l-a obligat să-și întrerupă cariera artistică, iată ce a spus soția acestuia:

„Starea lui de sănătate este staționară, nici mai bine, nici mai rău. Trăim, cu vârsta, cu bolile. Uneori, are momente când articulează bine cuvintele. La boala aceasta, medicamentele sunt ieftine sau gratuite, eu mi-am făcut o rezervă de pastile, din timp, nu sunt scumpe.

În rest, nu are restricții, poate mânca orice. Eu însă, da, am diabet, mie îmi trebuie un regim.

Avem noroc că nu mai trebuie schimbată bateria aparatului de la creier, m-au învățat medicii cum să o încarc eu acasă, este un aparat pe viață. Cornel a scăpat de anesteziile totale, periculoase în cazul lui”, a mai spus ea.

Citește și: Pacientul cu boala Parkinson care s-a VINDECAT complet. Cum a fost posibil așa ceva: „Parcă nu am avut-o niciodată…”

FOTO: Facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”