De ce nu ar trebui să bei cafea sau ceai în timpul unui zbor. Ce spune o însoţitoare de bord (VIDEO)

  • Publicat:
De ce nu ar trebui să bei cafea sau ceai în timpul unui zbor. Ce spune o însoţitoare de bord (VIDEO)

O însoțitoare de bord explică de ce să nu bei niciodată cafea sau ceai în avion. Videoclipul a devenit viral şi a împărţit lumea în două, dar majoritatea au fost de acord cu stewardesa.

De ce nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta

Aproape toți cei care au fost pasageri au cerut, măcar o dată, o cafea sau un ceai în timpul zborului. Ei bine, o însoțitoare de bord tocmai a dezvăluit de ce nu ar trebui să mai facem niciodată asta.

„Nu bem niciodată cafeaua sau ceaiul în avion, decât dacă suntem super disperați! Apa pe care o folosim pentru cafea și ceai provine din același loc, și ghiciți ce? Nu se curăță niciodată! Și, deși compania aeriană le poate spune pasagerilor că face teste regulate de calitate a apei, nouă ni se spune că durează între șase și nouă luni pentru ca un singur test să fie făcut într-un avion”, a explicat Cierra Mistt în videoclipul publicat pe Tik Tok și care a fost văzut de peste șapte milioane de utilizatori.

”Cafeaua și ceaiul provin din rezervoarele de apă potabilă care sunt umplute în multe aeroporturi de mai multe persoane diferite, iar curățarea lor este dificilă”, a spus însoțitoarea de zbor, potrivit Daily Mail.

Care este, de fapt, calitatea apei din avion. Ce spun experții

Potrivit experților, apa pentru ceai și cafea provine de la robinet, deci nu este îmbuteliată, pe timpul zborului și poate fi destul de dezgustătoare.

Astfel, conform unei mostre EPA din 2004, când au fost verificate 158 de avioane, în procent de 13% conțineau bacterii coliforme. La 2 dintre avioane s-a găsit bacteria E.coli în apă și așa cum a raportat și Business Insider, un studiu additional EPA a descoperit faptul că unul din opt avioane nu trece testul pentru standartele agenției în ceea ce privește calitatea apei.

Într-un interviu pentru NBC 5, un medic specialist în boli infecțioase de la Baylor University Medical Center a declarat că oamenii cu un sistem imunitar slăbit ar trebui să evite băuturile din avion, adăugând că părinții nu ar trebui să le umple copiilor sticluțele cu apă cu cea de la robinetul din avion.

Citește și: Ce se întâmplă în organismul tău, de fapt, când consumi alcool în avion. Mulți români fac această greșeală

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”