Metoda excelentă pentru a elimina mirosul urât din pahare. Le va lăsa ca noi!

  • Publicat:
Metoda excelentă pentru a elimina mirosul urât din pahare. Le va lăsa ca noi!

Dacă te-ai confruntat vreodată cu pahare care păstrează un miros neplăcut chiar și după spălare, ai acum la dispoziție o soluție simplă și eficientă pentru a le reda prospețimea inițială. Și asta cu doar câteva ingrediente pe care le ai deja în bucătărie!

Cum să elimini mirosurile urâte din pahare

Apa, sucurile și băuturile răcoritoare din pahare lasă, de obicei, mirosuri nu prea plăcute chiar și după câteva zile. În mai multe cazuri există coloranți care pătează recipientul, cauzând, de asemenea, acumularea de bacterii.

Iată ce truc inedit le va reda paharelor tale strălucirea, dar și prospețimea de odinioară!

Vei avea nevoie de:

  • 1 cană de apă
  • 2 linguri de săpun lichid
  • 1 lingură de oțet alb
  • Sucul și cojile de la 1 lămâie

Aceste ingrediente sunt cunoscute pentru proprietățile lor de curățare și dezinfecție, fiind în același timp blânde cu materialele din care sunt făcute paharele.

Ce ai de făcut?

Prepară soluția: Într-un bol mare, combină apa, săpunul lichid, oțetul alb și sucul de lămâie. Adaugă și cojile de lămâie pentru un plus de eficacitate.

Spală paharele: Utilizează amestecul obținut pentru a spăla paharele. Asigură-te că le freci bine pentru a îndepărta orice urmă de murdărie sau mirosuri persistente.

Clătire și uscare: După spălare, clătește paharele foarte bine sub jet de apă rece pentru a îndepărta orice reziduu de săpun sau oțet. Uscă imediat paharele cu un prosop curat sau lasă-le să se usuce natural într-un loc aerisit.

Citește și: Ai rămas fără detergent de vase și teancul de farfurii din chiuvetă trebuie curățat cât mai repede? Iată ce alternative ai

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”