Mașina de spălat te scutește de un efort considerabil când vine vorba despre spălarea și igienizarea țesăturilor. Ba mai mult, în funcție de modelul ales, dotat cu funcții și tehnologii de ultimă generație, îți poate fi de un real ajutor și pentru a evita formarea cutelor, eliminarea bacteriilor și a virusurilor și, desigur, pentru un consum eficient de apă, detergent și energie electrică.
Ca să te bucuri, însă, cât mai mult timp de performanțele mașinii tale de spălat rufe, este esențial să știi să o cureți și să o întreții corect.
Igienizarile periodice sunt esențiale pentru că mașînă de spălat rufe să funcționeze la parametri optimi pe o perioada îndelungată. Pentru a înțelege cum se curată mașină de spălat rufe într-un mod corect, este necesar să luăm în considerare mai multe aspecte importante.
Multe mașini de spălat sunt dotate cu programe de autocurățare, astfel că cel mai bine este să le folosiți întotdeauna înainte de a încerca orice altceva. Totuși, dar doriți să o curățați manual, puteți folosi oțetul alb, după cum urmează:
Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu, folosit împreună cu oțetul alb, poate îmbunătăți eficacitatea procesului de eliminare a calcarului. Adăugăm 250 ml de bicarbonat de sodiu în tambur și 500 ml de oțet în compartimentul de detergent. Utilizăm un ciclu fierbinte pentru a permite soluției să dizolve calcarul.
Acidul citric
Acidul citric este o altă alternativă naturală pentru eliminarea calcarului. Adăugăm 200-300 grame de acid citric în tamburul mașinii de spălat și rulăm un ciclu fierbinte. Acidul citric are proprietăți decalcifiante puternice și este mai blând cu mașînă decât oțetul alb. Această metodă poate fi aplicată la fiecare două luni.
Citește și: Ingredientul care curăță rapid calcarul DEPUS în mașina de spălat. Va avea o durată de viață mai lungă
FOTO: Shutterstock