Funcția necunoscută a mașinii tale de spălat. Te ajută să elimini murdăria eficient și economisești și bani la factură

  • Publicat:
Funcția necunoscută a mașinii tale de spălat. Te ajută să elimini murdăria eficient și economisești și bani la factură

Mașina de spălat te scutește de un efort considerabil când vine vorba despre spălarea și igienizarea țesăturilor. Ba mai mult, în funcție de modelul ales, dotat cu funcții și tehnologii de ultimă generație, îți poate fi de un real ajutor și pentru a evita formarea cutelor, eliminarea bacteriilor și a virusurilor și, desigur, pentru un consum eficient de apă, detergent și energie electrică. 

Ca să te bucuri, însă, cât mai mult timp de performanțele mașinii tale de spălat rufe, este esențial să știi să o cureți și să o întreții corect.

Funcția secretă a mașinii de spălat

Igienizarile periodice sunt esențiale pentru că mașînă de spălat rufe să funcționeze la parametri optimi pe o perioada îndelungată. Pentru a înțelege cum se curată mașină de spălat rufe într-un mod corect, este necesar să luăm în considerare mai multe aspecte importante.

Multe mașini de spălat sunt dotate cu programe de autocurățare, astfel că cel mai bine este să le folosiți întotdeauna înainte de a încerca orice altceva. Totuși, dar doriți să o curățați manual, puteți folosi oțetul alb, după cum urmează:

  • Umpleți mașina de spălat la cel mai înalt nivel cu apă fierbinte
  • Adăugați două căni de oțet alb
  • Setați mașina de spălat să ruleze un ciclu complet
  • Când ciclul este terminat, ștergeți interiorul tamburului folosind o cârpă umedă și curată
  • S-ar putea să vă rămână câteva pete încăpățânate. Folosește o periuță de dinți veche pentru a scăpa de ele
  • Rulați un al doilea ciclu cu apă. Acest lucru va clăti orice resturi de oțet și reziduuri

Citește și: Ingredientul banal pe care să îl pui în mașina de spălat pentru un miros mai proaspăt. Costă doar 3 lei și poate înlocui cu succes balsamul de rufe

Alte metode eficiente de curățare ale tamburului

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu, folosit împreună cu oțetul alb, poate îmbunătăți eficacitatea procesului de eliminare a calcarului. Adăugăm 250 ml de bicarbonat de sodiu în tambur și 500 ml de oțet în compartimentul de detergent. Utilizăm un ciclu fierbinte pentru a permite soluției să dizolve calcarul.

Acidul citric 

Acidul citric este o altă alternativă naturală pentru eliminarea calcarului. Adăugăm 200-300 grame de acid citric în tamburul mașinii de spălat și rulăm un ciclu fierbinte. Acidul citric are proprietăți decalcifiante puternice și este mai blând cu mașînă decât oțetul alb. Această metodă poate fi aplicată la fiecare două luni.

Citește și: Ingredientul care curăță rapid calcarul DEPUS în mașina de spălat. Va avea o durată de viață mai lungă

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”