Mihai Priescu: „Încerc să alung stresul care este un stimulator al creșterii în greutate…” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Mihai Priescu, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți din zona Olteniei, ne-a vorbit astăzi într-un interviu exclusiv despre ce înseamnă cu adevărat un stil de viață sănătos. Iată ce ne-a declarat artistul.

Mihai Priescu, despre un stil de viață în plin echilibru

CSID: Ce înseamnă pentru tine, Mihai, un stil de viață sănătos?

Mihai Priescu: Un stil de viata sănătos nu se realizează de pe o zi pe alta, trebuie făcut un plan bun care sa conțină doar obiceiuri sănătoase. Făcând frecvent acest lucru, corpul și mintea o sa înțeleagă lucrurile benefice și practic o sa le ceară zilnic. Iar aici mă refer la o alimentație corectă, exerciții fizice efectuate cu regularitate, renunțarea la vicii (alcool, fumat), somn regulat, controale medicale regulate.

CSID: Care sunt regulile esențiale de la care nu te abați pentru a fi mereu în formă?

Mihai Priescu: Am și eu multe momente foarte solicitante și e greu sa te menții mereu în formă, dar de cele mai multe ori,reușesc. Gândesc pozitiv, fac miscare frecvent, sunt atent si la alimentatie, mv relaxez de câte ori am ocazia (încerc sa alung stresul care este un stimulator al creșterii în greutate). Sportul este cel mai bun aliat pentru a avea o stare de sănătate bună.

CSID: Cu reușești să îmbini munca si activitatea zilnică intensă cu mersul la sală/antrenamentul periodic?

Mihai Priescu: Sunt un interpret de muzică de petrecere, pierd foarte multe nopți și de multe ori mă simt epuizat. Îmi recapăt energia în zilele în care calc pragul sălii de sport. Am făcut un mod de viață din asta și nu as vrea sa renunț vreodată.

(…) E greu sa îmbini job-ul meu cu mersul la sală pentru că la sală ai nevoie de energie multă pentru a te menține la un nivel bun, dar cum v-am zis și mai sus, în acele momente când pot profita de odihnă, o fac.

Antrenamentele le fac de cele mai multe ori în timpul săptămânii, pentru că weekend-ul este mai mereu ocupat. Oricum este necesară și pauza de la antrenamente, nu trebuie sa ne depășim limitele pentru a avea rezultate eficiente.

CSID: Ce ne poți spune de dieta ta? Ca mă gândesc că și alimentația joacă un rol important, si nu doar antrenamentul.

Mihai Priescu: Antrenamentul contează foarte mult, dar alimentația și mai mult. Degeaba faci mult sport, dacă nu te alimentezi corect. Aici vorbesc despre ce trebuie, cât trebuie, când trebuie.

(…) Alimentația adecvată pentru creșterea masei musculare trebuie sa îți crească nivelul de energie, să împiedice pierderea țesutului muscular, reducă timpul de recuperare antrenament, să scadă procentul de grăsime corporala. Aportul de alimente dinainte de antrenament, determină performanța într-o mare măsură.

Exercițiile fizice intense îți consumă din rezervele de carbohidrați din muschi, iar o rezolvare pentru asta ar fi sa ne hidratăm foarte bine, să consumam carbohidrați, proteine care ajutv sa refacem fibrele musculare ce sunt lezate de-a lungul sesiunii de antrenament.

CSID: De regula, iti asculti corpul? Si ii oferi ce are nevoie?

Mihai Priescu: A asculta corpul nostru presupune să devenim mai conștienți cu privire la mesajele pe care corpurile noastre ni le transmit. A învăța sa ne ascultăm corpul e o idee buna. Beneficiile învățării ascultării corpului nostru pot fi imense, acest lucru ne permite sa luam decizii mai bune cu privire la sănătatea noastră fizica si mintala. Și eu îmi ascult corpul și de cele mai multe ori ii ofer ce are nevoie.

CSID: Ce crezi că le lipsește românilor astăzi pentru a fi mai activi și mai sănătoși?

Mihai Priescu: Mulți dintre oameni în general au un mod de viață sedentar. Puțini vor să-și facă timp pentru a face mișcare, au o zonă de confort propriu la care nu vor sa renunțe, iar la mâncare nu prea sunt atenți. Fiecare medic recomandă să se facă sport, dar și mâncării să i acorde o atenție sporită.

(…) Din cauza stresului, mulți mănâncă lucruri nesănătoase, iar creierul nostru caută soluții simple și rapide pentru a ne face sa ne simțim putin mai bine. Așadar, recomand mișcare cât mai multă și atenție mare la ceea ce punem pe masă.

Citește și: Mihai Priescu, la un pas de orbire: „S-a întâmplat să mi se încețoșeze privirea din neant și să constat că nu mai pot vedea limpede cu ambii ochi” INTERVIU EXCLUSIV

FOTO: Instagram @mihaipriescuoficial

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”