Mască de față cu bicarbonat, pentru acnee, ten uscat, riduri, ten gras

Iată în continuare cum să faci o mască de față cu bicarbonat pentru riduri, dar și ce alte ingrediente mai poți adăuga în acest amestec clasic pentru a o personaliza în funcție de tipul de ten și problemele sale.
  • Publicat:
Mască de față cu bicarbonat, pentru acnee, ten uscat, riduri, ten gras
Mască de față cu bicarbonat, pentru acnee, ten uscat, riduri, ten gras

Îmbătrânirea este un proces normal al pielii, dar multe femei caută să rămână tinere pentru totdeauna și, cum nu toate își permit lunar să meargă la salon pentru tratamentele sofisticate care promit întinerirea cu câțiva ani, există și variante de măști care pot fi făcute acasă, din ingrediente naturale. Iată în continuare cum să faci o mască de față cu bicarbonat pentru riduri, dar și ce alte ingrediente mai poți adăuga în acest amestec clasic pentru a o personaliza în funcție de tipul de ten și problemele sale.

Bicarbonat de sodiu: beneficii pentru piele

Bicarbonatul de sodiu în sine este un ingredient minune, nu doar pentru piele, ci și pentru casă. Are întrebuințări multiple, iar asta datorită beneficiilor sale. Pentru piele, bicarbonatul de sodiu:

  • Are proprietăți antiinflamatorii: este un compus chimic care are atât proprietăți antiinflamatorii, cât și antimicrobiene, ceea ce-l face excelent pentru o piele congestionată/
  • Combate acneea: este un ingredient de curățare și exfoliere pentru acnee, iar amestecat cu apă, este excelent pentru eliminarea punctelor negre. Poți pune amestecul pe nas, după duș, iar toate punctele negre vor dispărea.
  • Matifiază pielea: dacă ai tenul gras, bicarbonatul de sodiu îți va fi cel mai bun prieten! Pentru că are capacitatea de a elimina impuritățile, bicarbonatul de sodiu echilibrează excesul de sebum.

Bicarbonatul de sodiu: efecte adverse

Dacă nu este folosit corespunzător, acest ingredient, pe cât este de minunat, pe atât de periculos poate deveni. Este un produs alcalin, cu un pH 9, care poate afecta pH-ul natural al pielii. În acest sens, poate usca pielea, o poate irita sau chiar poate exacerba acneea. Pentru a evita aceste reacții neplăcute, folosește-l exact așa cum ți se recomandă.

Mască de față cu bicarbonat pentru acnee

Dacă ai tenul predispus la acnee, avem o mască de față cu bicarbonat în care ai nevoie de doar două ingrediente. Mai mult, trebuie să aplici masca aceasta de două ori pe lună pentru a curăța tenul fără să-l sensibilizezi.

Ingrediente:

  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură de apă

Amestecă lingura de apă cu lingurița de bicarbonat de sodiu până se creează o pastă. Dacă este nevoie, ajustează proporțiile. De exemplu, dacă ți se pare că este prea groasă compoziția, mai adaugă apă, iar dacă ți se pare că este prea lichidă, mai adaugă bicarbonat de sodiu.

Aplică pasta pe ten cu ajutorul degetelor și masează produsul. Las-o să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește cu apă călduță. Tapotează excesul de apă cu ajutorul unui prosop pentru față, apoi nu uita să aplici o cremă hidratantă.

Mască de față cu bicarbonat pentru riduri

Pentru riduri, venim către tine cu o mască de față cu bicarbonat și ulei de măsline. Este foarte hrănitoare pentru ten și îți va menține pielea hidratată și elastică.

Uleiul de măsline are și el proprietăți uimitoare, mai ales asupra procesului de îmbătrânire. În primul rând, hidratează pielea, deoarece conține squalenă și vitamina E. Squalena sprijină retenția de apă, în timp ce vitamina E crește capacitatea pielii de a absorbi și reține apa. După cum bine știm, o piele hidratată înseamnă o piele voluminoasă și lipsită de riduri.

Un alt beneficiu al uleiului de măsline este reducerea semnelor de îmbătrânire, fiind un produs bogat în antioxidanți. Acești compuși combat stresul oxidativ, asociați îmbătrânirii și crește și producția de colagen.

Ingrediente:

  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Se amestecă cele două ingrediente până se obține o pastă și se aplică pe ten timp de 10 minute. Se clătește cu apă călduță. Pentru rezultate vizibile, masca trebuie aplicată săptămânal.

Mască de față cu bicarbonat pentru ten gras

Dacă ai tenul gras și simți nevoia să-ți matifiezi zona T, de exemplu, poți încerca o mască de față cu bicarbonat, lămâie și miere.

Sucul de lămâie ajută la curățarea tenului și, unde pui, previne și semnele de îmbătrânire precum ridurile și liniile fine. De asemenea, reduce dimensiunea porilor, lăsând pielea curată, netedă și fresh. De asemenea, echilibrează pH-ul pielii.

La rândul ei, mierea are proprietăți de exfoliere, iar folosită pe ten poate elimina celulele moarte și poate face pielea să aibă un aspect luminos.

Ingrediente:

  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriță de bicarbonat
  • 1 linguriță de miere

Amestecă ingredientele și aplică pe ten compoziția obținută. Las-o să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește cu apă călduță.

Mască de față cu bicarbonat pentru ten uscat

Dacă te confrunți cu tenul uscat, stai fără grijă! Soluții există și pentru tine, iar noi îți propunem o mască de față cu bicarbonat, miere și ulei de cocos.

Uleiul de cocos este un produs excelent pentru a trata pielea uscată și eczema. Principalul său rol în rutina de îngrijire a pielii este acela de a hrăni și hidrata pielea uscată și face asta cu ajutorul acizilor grași pe care îi conține, în special acid lauric și acid linoleic.

Pentru că are proprietăți emoliente, repară funcționarea corectă a barierei protectoare a pielii, ceea ce-l face un ingredient minune pentru pielea uscată, sensibil sau pentru dermatita atopică.

Ingrediente:

  • 1 linguriță de bicarbonat
  • 1 lingură de ulei de cocos topit

Amestecă ingredientele și aplică pe ten compoziția obținută. Las-o să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătește cu apă călduță și un gel de curățare delicat cu pielea.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”