Chemoembolizarea hepatică

Am discutat alături de Conf. Dr. Bogdan Popa, șeful Departamentului de Radiologie Intervențională, Spitalul Clinic SANADOR, despre chemoembolizarea hepatică și am aflat totul despre procedură, de la A la Z.
  • Publicat:

Ficatul este cea mai frecventă țintă a celulelor canceroase, dar datorită progreselor făcute în medicină, au apărut diverse intervenții care opresc dezvoltarea cancerului hepatic. Am discutat alături de Conf. Dr. Bogdan Popa, șeful Departamentului de Radiologie Intervențională, Spitalul Clinic SANADOR, despre chemoembolizarea hepatică și am aflat totul despre procedură, de la A la Z.

  • Chemoembolizarea hepatică presupune identificarea vaselor de sânge care alimentează o tumoră, introducerea unor substanțe chimioterapice, iar mai apoi astuparea acestora pentru a opri alimentarea tumorii.
  • Chemoembolizarea este un tratament potrivit pacienților care nu pot fi operați.
  • Chemoembolizarea este un tratament minim invaziv în care nu se folosește anestezie generală, ci locală. Procedura durează aproximativ o oră, iar a doua zi pacientul se poate întoarce la viața de zi cu zi.
  • Dacă tumorile sunt foarte mari sau sunt prezenți foarte mulți noduli, chirurgia este contraindicată.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult