Doctorița care și-a lăsat fiica de 13 ani să opereze un pacient pe creier. Ce s-a întâmplat cu bărbatul

  • Publicat:
Doctorița care și-a lăsat fiica de 13 ani să opereze un pacient pe creier. Ce s-a întâmplat cu bărbatul
Acuzată că și-a lăsat fiica de 13 ani să opereze pe creier un pacient. Foto: freepik

Caz șocant la un spital din Austria. O doctoriță neurochirurg este cercetată după ce și-ar fi lăsat fiica în vârstă de 13 ani să opereze un pacient pe creier. Incidentul a avut loc în urmă cu câteva luni și a dus la suspendarea temporară a doi membri ai echipei chirurgicale. În prezent, autoritățile investighează cazul! 

Scandal de proporții la spitalul LKH Graz din Austria! Un medic specialist în neurochirurgie a fost acuzat că și-a lăsat fiica de doar 13 ani să participe activ la o operație pe creier.

Acuzată că și-a lăsat fiica de 13 ani să opereze pe creier un pacient

Doctorița i-a permis minorei să participe activ la o intervenție chirurgicală dificilă. Poliția investighează acum exact ce s-a întâmplat în sala de operație. Momentan, nicio audiere nu a avut loc, dar doi membri ai echipei chirurgicale au fost suspendați.

Incidentul, semnalat într-un spital din Austria

„Poliția nu a primit niciun raport despre acest caz până acum”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Markus Lamb.

Conform anchetei, pacientul era un bărbat, dar acest lucru nu a fost confirmat oficial. Totul a ieșit la iveală, după ce conducerea clinicii a primit un pont anonim, care a dezvăluit că fiica unui chirurg, minoră, nu doar că a fost prezentă, dar a și participat activ la intervenția chirurgicală.

Deși minora s-a aflat în sală, operația a decurs fără complicații. De precizat că prezența la operații este permisă doar pentru stagiari și studenți.

Ce s-a întâmplat cu bărbatul operat

Potrivit publicației austriace Heute, cei doi medici sunt cercetați pentru „vătămare corporală gravă”. Pacientul fusese implicat într-un accident forestier și avea nevoie de o operație pe creier. El a aflat ulterior că intervenția chirurgicală a fost realizată parțial de minora de 13 ani.

Mama ei a fost inițial suspendată și ulterior demisă fără preaviz. Un al doilea chirurg prezent la operație, care inițial a negat implicarea fetei, a fost de asemenea concediat, după ce a recunoscut că fata a participat, de fapt, la intervenție.

Alți cinci membri ai echipei chirurgicale sunt investigați pentru că nu au raportat incidentul, care i-ar fi putut pune în pericol viața pacientului.

Sursa: steiermark.orf.at

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări:
Alimente ultraprocesate care pot crește riscul de diabet
Alimente ultraprocesate care pot crește riscul de diabet
Boala Parkinson ar debuta în intestin și nu în creier, arată un nou studiu
Boala Parkinson ar debuta în intestin și nu în creier, arată un nou studiu