Ministrul Sănătății cere demisia managerului și directorului medical al Spitalului Pantelimon, după ancheta morților suspecte de la ATI

  • Publicat:
Ministrul Sănătății cere demisia managerului și directorului medical al Spitalului Pantelimon, după ancheta morților suspecte de la ATI
sursa foto: CSID

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a solicitat, astăzi, demisia managerului și directorului medical al Spitalului Pantelimon din București, în contextul anchetei morților suspecte de pe secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

Într-un comunicat oficial emis de Ministerul Sănătății, dr. Alexandru Rafila a explicat că a făcut această solicitare „având în vedere funcționarea defectuoasă și neîncrederea publică generată de evenimentele din ultimele luni”.

Comunicatul oficial al Ministerului Sănătății

„Ministrul Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, solicită demisia managerului și a directorului medical al Spitalului Clinic de Urgență «Sfântul Pantelimon», având în vedere funcționarea defectuoasă și neîncrederea publică generată de evenimentele din ultimele luni și de anchetele aflate în derulare.

Accesul la servicii medicale de calitate în spitalele de urgență este esențial pentru reușita reformelor și investițiilor derulate de Ministerul Sănătății, iar atitudinile care pun în pericol aceste obiective importante pentru sistemul de sănătate sunt de neacceptat”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Ancheta morților suspecte de la ATI, la Spitalul Pantelimon din București

În luna aprilie a acestui an, o asistentă a depus o plângere oficială prin care acuza medici de pe secția ATI a Spitalului Pantelimon din București că ar fi scăzut intenționat rata de administrare a noradrenalinei pentru pacienți, lucru care a dus la moartea acestora.

O comisie de anchetă a fost formată atunci și, atât raportul final al comisiei, cât și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au anunțat că nu au fost descoperite abateri de la protocoalele și procedurile terapeutice.

Percheziții în dosarul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon

În această dimineață, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București și polițiști de la Serviciul Omoruri au efectuat patru percheziții domiciliare la locuințele unor angajați ai Spitalului Pantelimon.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul dosarului penal deschis ca urmare a plângerii din luna aprilie, iar în urma descinderilor de astăzi, anchetatorii au ridicat dispozitive informatice și înscrisuri medicale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”