Semnul „tăcut” de boală pe care-l vezi pe brațe. 11 probleme de sănătate pe care corpul ți le dezvăluie, doar dacă te uiți la brațe

Există o listă de 11 probleme de sănătate pe care corpul ți le dezvăluie, care se manifestă la brațe și umeri.
  • Publicat:
Semnul „tăcut” de boală pe care-l vezi pe brațe. 11 probleme de sănătate pe care corpul ți le dezvăluie, doar dacă te uiți la brațe
Semnul „tăcut” de boală pe care-l vezi pe brațe. 11 probleme de sănătate pe care corpul ți le dezvăluie, doar dacă te uiți la brațe

De la umăr către degete există 30 de oase, iar brațele, pe lângă faptul că sunt de mare ajutor în viața de zi cu zi, sunt și un indicator pentru sănătate. Într-un studiu recent s-a descoperit că persoanele cu un nivel crescut de grăsime depozitată în brațe riscă să se confrunte cu bolile Alzheimer sau Parkinson. Cercetătorii din China au notat și că persoanele cu masă musculară mare sunt mai puțin predispuși la boli. Există o listă de 11 probleme de sănătate pe care corpul ți le dezvăluie, care se manifestă la brațe și umeri.

11 probleme de sănătate pe care corpul ți le dezvăluie, care se manifestă la brațe

Discul alunecat (hernia de disc)

Dacă simți o senzație de furnicătură în braț, în cazuri foarte rare poate fi semnul unei probleme de spate agonizante. Discurile sunt acele umflături dintre oasele din coloana vertebrală, iar atunci când „nu sunt fericite” nervii din coloana vertebrală trimit către creier mesaje care îți dau se înțeles că ceva se întâmplă.

În multe dintre situații, problemele de disc pot face ca la nivelul brațului să te confrunți cu senzația de furnicătură, iar strângerea pumnului să devină o problemă. Mai exact, îți este greu să prinzi cum trebuie o cană, de exemplu.

Zona Zoster

Și în această situație, dacă te confrunți cu zona Zoster, vei experimenta furnicături la nivelul brațului, dar înainte ca iritația să apară. Mai mult, această furnicătură se poate extinde către orice altă zonă a corpului.

Fibromialgie

Lady Gaga a povestit de nenumărate ori despre cum este să trăiești cu fibromialgie. Afecțiunea este caracterizată de durerile muscoscheletale care se resimt în special în piept și brațe. Persoanele care suferă de fibromialgie se confruntă cu senzația de braț umflat, deși vizibil acesta nu are nimic, urmat de simptome ca arsură, înțepătură și durere.

Tumora Pancoast

Cu siguranță atunci când vine vorba de o tumoră la plămâni nu te-ai gândi ca primul loc în care să cauți semnale să fie brațele. Dar află că acestea pot indica această boală sinistră. Tumora Pancoast apare în partea de sus (în vârf) a plămânului drept sau stâng și, de cele mai multe ori, este diagnosticată foarte târziu pentru că simptomele sunt prezente ca durere la nivelul umerilor sau brațelor, o durere persistentă care se înrăutățește pe timpul nopții.

Demența cu Corpi Lewy

Este al treilea cel mai comun tip de demență, iar pe lângă problemele de memorie, demența cu corpi Lewy mai poate provoca simptome și la nivelul membrelor. Acest tip de demență afectează zona din creier care produce dopamină și este responsabilă pentru entuziasm, motiv pentru care pacienții experimentează halucinații și schimbări privind mișcarea brațelor. Alte semne specifice mai sunt mișcarea lentă a brațelor, înțepenirea membrelor și tremurul.

Boala Parkinson

Multe persoane sunt familiarizate cu semnele bolii Parkinson. Specifice bolii sunt clar tremurul apărut la nivelul brațelor sau chiar rigiditatea acestora. Și în această situație, orice modificare privind forța și capacitatea cu care prinzi obiectele poate ridica un semn de întrebare.

Infarctul

Multe persoane cred că pacienții care suferă un infarct pică brusc în timp ce își țin mâna pe piept, iar asta pentru că așa este vedem în filme că este prezentat. În realitate, presiunea sau disconfortul resimțit în brațul stâng poate fi un simptom al infarctului, dar pot fi afectate și ambele brațe.

Apendicita

Puține persoane s-ar gândi vreodată că ar putea exista o legătură între apendice și brațe. Apendicita poate fi indicată și prin durerea în braț sau umăr și, evident, prin durerea în partea dreaptă a abdomenului inferior. Foarte important însă, ține cont că durerea brațului în apendicită este de cele mai multe ori un simptom secundar.

Epicondilita laterală (cotul tenismenului)

Această afecțiune produce umflarea sau sensibilitatea tendoanelor care permite flexarea brațului. Acest lucru se întâmplă atunci când pacientul are un job care presupune efectuarea unei mișcări repetitive, iar durerea ar trebui să dispară în două-patru săptămâni.

Sarcină extrauterină (ectopică)

Nimeni nu înțelege care este motivul pentru care durerea de umăr apare atunci când o femeie se confruntă cu o sarcină extrauterină. Aceasta este, evident, acompaniată și de simptome precum dureri abdominale.

Sindromul de tunel carpian

Acest sindrom apare atunci când nervul median din încheietură este afectat de mai multe patologii precum sarcina, fractura, menopauza, probleme de tiroidă și diabet. Printre simptome se numără durerea la nivelul degetelor, mâinilor sau brațelor, amorțeala mâinilor sau brațelor, dar și senzația de ace sau furnicături.

Foto: shutterstock

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Stresul cauzează acnee? Medicii explică
Stresul cauzează acnee? Medicii explică
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”