Un tânăr „a murit pentru 25 de minute”, după ce s-a bronzat și a suferit arsuri, iar medicii au descoperit o boală rară

  • Publicat:
Un tânăr

Un tânăr student „a murit pentru 25 de minute”, după ce s-a bronzat și a suferit arsuri serioase, iar medicii au descoperit că suferea de o boală rară.

În vârstă de 20 de ani, tânărul din Irthlingborough, Northamptonshire (Marea Britanie) a mers în statul american New Hampshire în luna iunie la o tabără de vară unde îi învăța pe copii cum să facă canoe.

În prima zi, Charlie Vincent s-a bronzat atât de tare, încât a suferit arsuri de gradul doi pe picioare, astfel încât a fost nevoit să ajungă de urgență la spital.

Acolo, medicii au descoperit că tânărul britanic avea pneumonie, o infecție pulmonară gravă, și a fost dus în sala de operație pentru îndepărtarea țesutului afectat.

În timp ce se afla pe masa de operație, studentul a suferit un stop cardiac și un mini-atac cerebral, iar inima sa s-a oprit timp de 25 de minute, potrivit familiei sale – ceea ce înseamnă că a fost mort din punct de vedere medical.

Ulterior, medicii au descoperit că tânărul avea inima mărită, o afecțiune cunoscută drept cardiomegalie, o problemă medicală pe care tânărul nu știa că o are până în acel moment, notează DailyMail.

După ce a fost resuscitat, el a fost transferat în cele din urmă la Centrul Medical Tufts din Boston, Massachusetts, unde a fost plasat într-o comă indusă timp de aproximativ o săptămână.

Sora lui Charlie a declarat pentru publicația britanică faptul că la spitalul din Boston, medicii au efectuat mai multe investigații medicale și au descoperit că inima studentului era mărită și continua să se mărească.

Ce este cardiomegalia

Cardiomegalia nu este o boală de inimă în sine, ci mai degrabă un indicator al unei alte afecțiuni.

Simptomul apare atunci când inima are probleme în pomparea eficientă a sângelui.

Din acest motiv, o persoană cu cardiomegalie are un risc crescut de insuficiență cardiacă sau accident vascular cerebral în comparație cu o persoană normală.

Persoanele cu cardiomegalie pot să nu aibă niciun simptom până când afecțiunea lor devine mai severă.

Acestea pot include dificultăți de respirație, dureri în piept, palpitații ale inimii, amețeli și chiar leșin.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”