Alimentul care ajută la curățarea ficatului de grăsimi. Nu îl consuma dacă iei aceste medicamente!

  • Publicat:
Alimentul care ajută la curățarea ficatului de grăsimi. Nu îl consuma dacă iei aceste medicamente!

Ficatul este organul principal al organismului în care sunt metabolizate nu numai alimentele, dar, de asemenea, toxinele și medicamentele. Astfel, o dietă bogată în fructe și legume poate ajuta la reducerea volumului de muncă al ficatului, deoarece unele dintre acestea conțin substanțe utile în activitatea ficatului și îmbunătățesc procesele de eliminare a toxinelor.

Focusul nostru va fi, însă, pe cel mai important aliment capabil să sporească procesele naturale de purificare a ficatului. Iată care este acesta.

Alimentul care ajută la curățarea ficatului de grăsimi

Ficatul gras, cunoscut și sub denumirea de steatoza hepatică, este o afecțiune care apare atunci când se acumulează depozite de grăsime la nivelul ficatului. Aceste depozite cauzează inflamație, afectând funcțiile hepatice.

Unele alimente pot accelera procesul de eliminare a depozitelor de grăsime de la nivelul ficatului, iar printre acestea se numără și grepfruit-ul.

Bogat în antioxidanți și compuși naturali care pot ajuta la protejarea ficatului, grapefruit-ul susține procesele de detoxifiere a acestuia. De asemenea, este bogat în vitamina C, care întărește sistemul imunitar (dar atenție daca luați medicamente deoarece poate interfera cu aceste).

Un pahar de suc de grapefruit proaspăt stors, ajută la creșterea producției de enzime necesare în procesul de eliminare a toxinelor.

Alimentul care ajută la curățarea ficatului de grăsimi. Nu îl consuma dacă iei aceste medicamente!

Nu mânca grepfrut dacă iei una din aceste pastile

Grepfrutul este un fruct citric delicios cu numeroase beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, el poate interacționa cu unele medicamente, alterând efectul lor în organism. Iată care sunt medicamentele care interacționează cu grepfrutul:

Medicamentele pentru colesterol

Unele medicamentele, cunoscute ca statine, sunt afectate de consumul de gref (Atorvastatină, Lovastatină, Simvastatină). Statinele au rolul de a limita producția naturală de colesterol. Acestea scad riscul de deces în cazul celor cu boli de inimă.

Medicamentele pentru reglarea tensiunii arteriale

Majoritatea tipurilor de pastile pentru tensiunea arterială nu interacționează cu greful. Cu toate acestea, există câteva pastile care ar trebui luate cu atenție: Felodipină, Nifedipină, Losartan, Eplerenonă. Combinate cu sucul de gref, aceste medicamente pot duce la o scădere prea mare a tensiunii arteriale.

Medicamentele pentru reglarea tensiunii arteriale

Majoritatea tipurilor de pastile pentru tensiunea arterială nu interacționează cu greful. Cu toate acestea, există câteva pastile care ar trebui luate cu atenție: Felodipină, Nifedipină, Losartan, Eplerenonă.

Combinate cu sucul de gref, aceste medicamente pot duce la o scădere prea mare a tensiunii arteriale.

Unele medicamente pentru ritmul cardiac

Grepfrutul influențează unele medicamente care tratează bătăile anormale ale inimii. Aceste interacțiuni pot fi periculoase dacă printre pastile se numără: Amiodaronă, Dronedaronă.

Medicamentele împotriva depresiei și a anxietății

Există câteva medicamente prescrise de medicul psihiatru cu care grepfrutul interacționează. Printre acestea se numără: Quetiapină, Lurisadonă, Ziprasidonă, Buspironă, Diazepam, Midazolam, Triazolam.

Unele medicamente pentru subțierea sângelui

Medicamentele pentru subțierea sângelui sunt folosite pentru a trata și a preveni cheagurile de sânge. Unele interacționează cu greful, inclusiv: Apixaban, Rivaroxaban, Clopidogrel, Ticagrelor.

Câteva medicamente pentru durere

Printre medicamentele pentru durere care interacționează cu greful se numără: Fentanil, Oxicodonă, Colchicină.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”