Ora exactă la care să iei masa pentru a arde eficient grăsimile

Studiile recente arată că ora la care iei masa poate avea un impact semnificativ asupra sănătății tale.
  • Publicat:
Ora exactă la care să iei masa pentru a arde eficient grăsimile
Ora exactă la care să iei masa pentru a arde eficient grăsimile

Ceea ce mănânci poate influența semnificativ starea ta de sănătate, dar la fel de importantă este și ora la care alegi să consumi anumite alimente sau băuturi.

Recent, cercetările sugerează că nu doar alegerile alimentare, ci și momentul mesei pot avea un impact considerabil asupra metabolismului, digestiei și chiar pierderii în greutate.

Timpul optim pentru consumul de cafea și alcool

În cazul băuturilor, cum ar fi cafeaua și vinul, momentul consumului poate face diferența. De exemplu, experții sugerează că este mai bine să aștepți câteva ore după trezire înainte de a consuma prima cafea.

Dr. Deborah Lee, specialist în somn, recomandă să aștepți până la aproximativ 10:00 pentru a bea cafeaua, atunci când nivelul hormonului de stres, cortizolul, scade și te simți mai puțin obosit. În mod similar, consumul de alcool alături de mesele principale este mai puțin dăunător decât consumul de alcool pe stomacul gol, întrucât alimentele pot încetini absorbția alcoolului și pot reduce impactul asupra organismului.

Ora la care iei masa și impactul asupra greutății și digestiei

Programul meselor joacă un rol esențial în metabolismul și controlul greutății. Studiile efectuate de cercetătorii de la Harvard Medical School au arătat că cină servită la ora 17:00 poate îmbunătăți arderea caloriilor și stocarea grăsimilor, în comparație cu mesele luate la ore mai târzii.

Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele supraponderale, pentru care o cină mai devreme poate avea un impact semnificativ asupra metabolismului.

Începerea mesei cu legume bogate în fibre poate reduce aportul de carbohidrați. Carolyn Williams, dietetician, recomandă consumul de fibre înainte de alte alimente.

Acest lucru se datorează influenței pozitive asupra apetitului. În plus, poate contribui la scăderea consumului de carbohidrați. De asemenea, fibrele stimulează producția hormonului de sațietate, PYY, ceea ce ajută la controlul apetitului.

Exercițiile fizice și consumul de carbohidrați

Pentru eficiența antrenamentului, momentul consumului de carbohidrați joacă un rol important. Cercetările sugerează că femeile obțin rezultate mai bune dacă consumă băuturi cu carbohidrați înainte de antrenament, în timp ce bărbații beneficiază mai mult de pe urma consumului acestora după exerciții.

Acest lucru se datorează diferențelor în metabolismul muscular și în modul în care carbohidrații sunt utilizați pentru energie.

Așadar, sincronizarea mesei și a consumului de băuturi poate influența în mod semnificativ sănătatea și eficiența metabolismului. Ajustarea obiceiurilor alimentare și a momentului în care consumăm anumite alimente poate contribui la îmbunătățirea digestiei, controlul greutății și eficiența antrenamentului.

Este important să fim conștienți nu doar de ceea ce mâncăm, dar și de când alegem să facem acest lucru pentru a ne maximiza beneficiile asupra sănătății.

Sursă: The Sun.

Sursă foto: puhimec / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”