Cel mai murdar loc din mașină. Bacterii periculoase, mai rău ca pe vasul de toaletă

  • Publicat:
Cel mai murdar loc din mașină. Bacterii periculoase, mai rău ca pe vasul de toaletă

Mulți conducători auto nu acordă suficientă atenție igienei vehiculului lor, deși își petrec zilnic ore întregi la volan. Ei folosesc mașina fără să se preocupe prea mult de curățenia acesteia, fie că e vorba de interior sau exterior.

Pentru a corecta acest comportament, autoritățile au introdus amenzi considerabile pentru cei care circulă cu mașini murdare, acoperite de zăpadă, cu numere de înmatriculare ilizibile din cauza noroiului sau cu parbrize murdare care obstrucționează vizibilitatea.

Dacă exteriorul este reglementat prin lege, curățenia interioară rămâne o chestiune de responsabilitate personală.

Adevărate focare de microbi în mașină

Puțini șoferi realizează că unele dintre cele mai murdare locuri se află chiar în interiorul vehiculului lor. Adesea, spațiul în care petrec atât de mult timp este un adevărat magnet pentru microbi. Fără o igienizare frecventă, mașina poate deveni un mediu mai contaminat decât un vas de toaletă.

Cele mai afectate zone sunt scaunele și tetierele, care sunt atinse constant, fie că ești sănătos sau bolnav, transpirat sau nu. Studiile au scos la iveală faptul că pe scaunul șoferului se pot găsi între 300 și 650 de bacterii. De asemenea, tetierele sunt expuse murdăriei provenite din transpirația capului.

Un procent semnificativ, peste 60% dintre șoferi, recunosc că obișnuiesc să mănânce în mașină, ceea ce duce la acumularea de firimituri în diverse colțuri și cusături.

Specialiștii recomandă evitarea mâncatului la volan, iar în cazurile în care se întâmplă, resturile ar trebui eliminate imediat. În plus, mașina poate deveni un pericol pentru sănătate și din cauza mucegaiului care se poate dezvolta în sistemul de ventilație, crescând riscul de crize de astm.

O altă zonă neglijată și predispusă la murdărie este schimbătorul de viteze.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”