Noi detalii despre moartea lui Matthew Perry. Ce se întâmplă acum la 10 luni de la decesul actorului din Friends

  • Publicat:

Când Matthew Perry a fost găsit mort într-o cadă cu hidromasaj în casa sa din Los Angeles, totul părea să fi fost doar un accident. Recent, un medic legist a descoperit ceva curios: niveluri ridicate de ketamină în sângele său, în intervalul utilizat pentru anestezie generală în timpul intervențiilor chirurgicale.

Ce este ketamina, medicamentul pe care actorul îl lua des

Ketamina este un anestezic folosit în mod obișnuit în medii medicale, precum și un medicament folosit ca drog pentru efectele halucinogene. În ultimii ani, ketamina a fost tot mai mult acceptată ca tratament promițător pentru depresie”.

În timp ce ketamina poate fi folosită ca un tratament eficient pentru depresie atunci când este luată sub supraveghere medicală, moartea lui Perry evidențiază modul în care poate fi, de asemenea, periculoasă atunci când este utilizată greșit.

Potrivit raportului medicului legist, Perry a primit „terapie cu perfuzie cu ketamină pentru depresie și anxietate”. Cu toate acestea, ultimul său tratament despre care se știe a fost cu o săptămână și jumătate înainte de moartea sa, ceea ce înseamnă că ketamina din sistemul său nu putea proveni din acel tratament, potrivit medicului legist.

„S-a raportat că primește terapie cu perfuzie cu ketamină pentru depresie și anxietate”, se arată în raportul examinatorului. „După raportul investigatorului medical legist, ultimul său tratament cunoscut a fost cu o săptămână și jumătate înainte de deces, iar ketamina din sistemul său nu putea proveni din acea terapie prin perfuzie, deoarece timpul de înjumătățire al ketaminei este de 3 până la 4 ore sau mai puțin.”

S-a luptat ani buni cu dependența de droguri și de alcool

Matthew Perry își lansase cartea de memorii, unde făcea dezvăluiri șocante. Actorul recunoștea că medicii i-au dat doar 2% șanse de supraviețuire după ce dependența de droguri și de alcool i-a afectat colonul, lăsându-l în comă timp de 2 săptămâni.

Puțini știu că actorul din Friends a suferit o perforație gastrointestinală, așa că a fost nevoit să folosească pungi drenabile timp de nouă luni. În total, el a suferit 14 operații la stomac și a ajuns de 15 ori la clinici de reabilitare, pentru a scăpa de dependența de droguri, pastile și alcool.

Medicii și dealerii au profitat de Matthew Perry

După moartea lui Perry, cei acuzați că i-au furnizat medicamentele au încercat să își ascundă acțiunile, susțin anchetatorii. Potrivit documentelor judiciare, aceștia știau despre pericolele ketaminei după ce au vândut-o unui client pe nume Cody McLaury, care a murit din cauza unei supradoze după ce a cumpărat medicamentul.

„Acești inculpați au ținut mai mult să profite de pe urma lui Matthew Perry decât să aibă grijă de bunăstarea sa”, a declarat procurorul de caz Estrada.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”