„Dacă cineva vrea să fie sănătos, trebuie să facă un singur lucru”. Nutriționistul Cătălin Croitoru: „Este atât de simplu!”

Într-un interviu recent, Cătălin Croitoru a subliniat importanța unei pauze de 6-8 ore între mese, exemplificând și cum acest fapt poate avea efecte extraordinare asupra organismului și întregii noastre sănătăți.
  • Publicat:
"Dacă cineva vrea să fie sănătos, trebuie să facă un singur lucru". Nutriționistul Cătălin Croitoru: "Este atât de simplu!"

„Dacă cineva vrea să fie sănătos, trebuie să facă un singur lucru: să păstreze între mese 6-8 ore”, a spus nutriționistul. Potrivit acestuia, în timpul acestor pauze, corpul are timp de detox și de curățare de substanțele nocive. Într-un cuvânt, de regenerare.

„Este atât de simplu!”, a adăugat el.

A treia masă este promovată de industria mâncării

Cătălin Croitoru a subliniat și faptul că ideal ar fi să ne limităm la consumul a două mese pe zi. El a dezmințit ideea de trei mese pe zi, atât de intens promovată de industria alimentară de pretutindeni: „A treia masă este promovată de industria mâncării”, a spus nutriționistul. Potrivit acestuia, păstrarea unui interval mai lung înre cele două mese nu doar că ajută la detoxifierea și regenerarea organismului, dar poate avea și alte beneficii conexe, precum reducerea riscului de supraponderalitate și îmbunătățirea metabolismului.

„Până la 30 de ani este OK să mănânci trei mese pe zi. După 30 de ani, două mese pe zi sunt suficiente. După 40 de ani… o masă pe zi este suficientă. În general nu avem nevoie de mai mult”, a mai spus nutriționistul.

Cine este Cătălin Croitoru

Cătălin Croitoru este cunoscut pentru strategiile sale sănătoase în nutriție și fitness, fiind un promotor al stilului de viață sănătos bazat pe înțelegerea nevoilor corpului. Are o comunitate de peste 27.000 de urmăritori numai pe Instagram, acolo unde împărtășește zi de zi sfaturi despre alegerile alimentare sănătoase, despre mâncatul compulsiv, dar și despre un stil de viață în plin echilibru.

FOTO: Facebook Cătălin Croitoru

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”