Fructul ieftin, bogat în nutrienți, care îmbunătățește sănătatea intimă a femeilor

Un fruct ieftin, de sezon, disponibil tuturor, are o mulțime de beneficii pentru sănătate, în special pentru sănătatea intimă a femeilor.
  • Publicat:
Fructul ieftin, bogat în nutrienți, care îmbunătățește sănătatea intimă a femeilor
Fructul ieftin, bogat în nutrienți, care îmbunătățește sănătatea intimă a femeilor

Prunele sunt o sursă excelentă de nutrienți și au multiple beneficii pentru sănătate. Ele conțin fibre dietetice, vitamine (precum vitamina C, vitamina K și unele vitamine din complexul B) și minerale importante, cum ar fi potasiul și fierul.

Consumul regulat de prune poate contribui la sănătatea digestivă, reducerea nivelului de colesterol, menținerea sănătății oaselor și a tensiunii arteriale, datorită conținutului lor bogat în antioxidanți și substanțe fitochimice.

Totodată, prunele vin cu un impact major și pentru sănătatea intimă a femeilor. Includerea acestor fructe în dietă poate îmbunătăți simțitor sănătatea sexuală. Iată în ce mod, mai exact!

1. Prin stimularea fluxului sanguin

O bună circulație a sângelui livrează oxigen și substanțe nutritive oriunde este nevoie. În timpul intimității, femeile beneficiază de un flux sanguin bun, ceea ce poate duce la creșterea plăcerii și satisfacției. Prunele sunt bogate în vitamina C, care protejează vasele de sânge de deteriorare și îmbunătățește fluxul sanguin. În acest fel se îmbunătățește viață intimă.

2. Prin creșterea nivelului de energie

Prunele, fiind o sursă bună de vitamina B6, magneziu și potasiu, pot ajută la combaterea oboselii și pot oferi un boost de energie. Aceste substanțe nutritive ajută la producerea de energie în celulele tale, asigurându-ți rezistență pentru activitățile zilnice, inclusiv pentru sex.

Stimulează excitarea

Fructul ieftin, bogat în nutrienți, care îmbunătățește sănătatea intimă a femeilor

Prunele sunt o sursă de fitoestrogeni, compuși pe baza de plante care imită unele dintre efectele estrogenului în organism. Primele cercetări sugerează că fitoestrogenii ar putea juca un rol în  libidoul femeilor.

De asemenea, pot contribui la îmbunătățirea stării de spirit datorită conținutului lor de vitamina B6, care ajută la producerea de serotonină, un neurotransmițător care reglează starea de spirit.

Reglează sănătatea hormonală

Fitoestrogenii pot ajută la reglarea dezechilibrelor hormonale care pot afecta sănătatea intimă a femeilor, mai ales în perioada menopauzei. Prin consumul de prune, femeile pot reduce simptomele neplăcute asociate cu menopauza, precum uscăciunea vaginală sau scăderea libidoului, contribuind astfel la o viață intimă mai plăcută și de durata.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”