Un bărbat a murit în județul Suceava din cauza virusului West Nile. Alte două persoane sunt internate cu același diagnostic

Trei pacienţi, cu toţii trecuţi de 80 de ani, au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava cu infecţie cu virusul West Nile. Unul dintre ei a murit.
  • Publicat:
Un bărbat a murit în județul Suceava din cauza virusului West Nile. Alte două persoane sunt internate cu același diagnostic

Recent, în județul Suceava, au fost confirmate trei cazuri de meningită cauzată de virusul West Nile, o infecție virală transmisă prin înțepăturile de țânțari. Virusul a afectat persoane în vârstă, una dintre acestea decedând. În acest context, autoritățile și instituțiile de sănătate publică au luat măsuri urgente pentru a preveni răspândirea virusului și a proteja populația.

Cazuri de meningită cauzate de virusul West Nile în Suceava

Trei persoane din județul Suceava, provenind din localitățile Fântânele, Bosanci și din municipiul Suceava, au fost diagnosticate cu meningită provocată de virusul West Nile, transmis prin înțepăturile de țânțari.

Din păcate, una dintre acestea, un bărbat de 83 de ani din Bosanci, care suferea de afecțiuni cronice grave, a decedat. Celelalte două persoane afectate, un bărbat de 81 de ani din Fântânele și un altul de 88 de ani din Suceava, sunt în prezent sub tratament, primul având o evoluție pozitivă, iar al doilea se află într-o stare mai gravă, amândoi fiind internați la Spitalul Județean Suceava.

„Au fost diagnosticaţi cu meningită, caz în care pentru identificarea agentului patogen se face puncţie cu recoltare de lichid cefalorahidian (LCR ). În urma analizei LCR-ului s-a identificat virusul West Nile la toţi trei pacienţii”, au declarat reprezentanţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Măsuri de precauție și recomandări pentru populație

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a solicitat autorităților locale din cele trei zone afectate să intensifice măsurile de dezinsecție. De asemenea, DSP a informat Centrul de Transfuzii și Instituția Prefectului Suceava pentru a implementa măsuri de precauție suplimentare.

Din cauza riscului epidemiologic, potențialii donatori de sânge din Suceava, Fântânele și Bosanci nu sunt acceptați la donare pe durata monitorizării virusului West Nile.

Populației i se recomandă să ia măsuri preventive pentru a evita contactul cu țânțarii, cum ar fi purtarea de îmbrăcăminte adecvată, utilizarea repelentelor și instalarea plaselor de protecție la ferestre. De asemenea, este importantă eliminarea surselor de apă stătută din jurul locuințelor pentru a preveni înmulțirea țânțarilor.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”