5 moduri de a ameliora durerile de picioare cauzate de purtarea tocurilor

Tocurile ar putea fi un tip de încălțăminte pe care le alegi doar la evenimente speciale, deci ocazional, dar chiar și purtarea lor pentru câteva ore poate avea consecințe neplăcute.
  • Publicat:
5 moduri de a ameliora durerile de picioare cauzate de purtarea tocurilor

Dacă porți tocuri, este adevărat că vei arăta bine și vei ieși în evidență la un eveniment și vor fi perfecte pentru acea rochie nouă de designer pe care o ai, dar durerea care urmează poate fi insuportabilă și, pe termen lung, nu merită. 

Înainte de a jura să nu mai porți tocuri niciodată, e bine să știi că există câteva lucruri pe care le poți face pentru a ameliora durerea și, în unele cazuri, chiar pentru a o preveni. Iată câteva dintre ele:

Exerciții de stretching

Purtarea tocurilor îți forțează picioarele să adopte o poziție nenaturală. Această poziție tensionează tendonul lui Ahile, ceea ce reprezintă unul dintre motivele pentru care picioarele devin dureroase. Odată ce îți dai seama că ai probleme de la tocuri, primul pas ar trebui să fie întinderile și exercițiile pentru a relaxa tendonul lui Ahile și mușchii din jur. Câteva exerciții de stretching specifică alergătorilor și câteva poziții de yoga ar trebui să fie suficiente pentru picioarele tale dureroase, dar orice exercițiu care implică întinderea mușchilor gambei va fi de ajutor.

Baie cu sare Epsom pentru picioare

O înmuiere a picioarelor pentru câteva minute poate face minuni când te confrunți cu durerea cauzată de purtarea tocurilor. Poți pregăti o baie simplă pentru picioare cu sare Epsom și câteva picături din uleiul tău esențial preferat. Pe lângă faptul că îți relaxează picioarele dureroase, o baie cu sare Epsom este utilă și pentru calmarea picioarelor inflamate, exact ceea ce ai nevoie pentru a scăpa de durere. Corpul va absorbi mineralele din sarea Epsom, precum magneziu și sulfat, prin piele, oferindu-ți o diminuare a durerii aproape instantanee. De asemenea, magneziul ajută la repararea și construirea țesuturilor, fiind astfel benefic pentru sănătatea pe termen lung a picioarelor tale.

Masaj 

Un masaj profund este esențial după o noapte în care ai purtat tocuri și poate fi una dintre cele mai rapide și eficiente metode de a combate durerea de picioare de la tocuri. Masajul profund va ajuta la ameliorarea anxietății, la stimularea circulației sângelui în picioare și la relaxarea mușchilor tensionați. Masajul profund al țesuturilor nu necesită echipamente specializate și îl poți face chiar și singură. Utilizarea unor uleiuri esențiale sau a unui ulei de masaj cu un miros plăcut poate fi de asemenea foarte utilă și relaxantă.

Tratează bătăturile deschise

Uneori, durerea de picioare cauzată de purtarea tocurilor apare din cauza bătăturilor deschise, așa că este important să le tratezi mai întâi înainte de a încerca alte remedii. Diferite lucruri pot cauza bătături, dar pantofii prea strâmți sau materialele aspre din interiorul încălțămintei care provoacă frecare sunt principalele cauze. Când tratezi bătăturile, este esențial să eviți tentația de a le sparge pe cele care încă nu și-au urmat cursul, deoarece acest lucru le face doar mai dureroase, poate provoca răni urâte și crește riscul de infecție.

Poartă teniși

Este esențial să te asiguri că îți oferi picioarelor suficient timp de odihnă după ce ai purtat tocuri. Una dintre cele mai bune metode de a face acest lucru este să porți teniși sau pantofi cu talpă joasă și confortabilă. Chiar dacă tenișii nu se potrivesc perfect cu ținuta, ar trebui totuși să îi porți și să le dai picioarelor timp să se refacă, dacă nu vrei să ai probleme pe termen lung. De asemenea, asigură-te că tenișii au suficientă amortizare pentru a proteja picioarele dureroase și poți chiar să porți șosete căptușite pentru un plus de confort.

Durerea de călcâi nu ar trebui niciodată să te împiedice să porți acea pereche de tocuri pe care o adori. Există numeroase lucruri pe care le poți face pentru a scăpa de durere destul de repede și pentru a preveni această problemă în viitor.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”