Ce să pui în ceaiul verde pentru o digestie mai ușoară și mai mulți antioxidanți

Iată ce să pui în ceaiul verde ca organismul să absoarbă eficient toți antioxidanții și să te bucuri de o digestie mai ușoară.
  • Publicat:
Ce să pui în ceaiul verde pentru o digestie mai ușoară și mai mulți antioxidanți
Ce să pui în ceaiul verde pentru o digestie mai ușoară și mai mulți antioxidanți

Fie că ești consumator înrăit de ceai verde sau că îți place să bei pentru a-ți calma o durere în gât, sunt șanse să fi consumat recent, dar să nu te fi bucurat suficient de toți antioxidanții pe care îi oferă, de fapt.

Iată ce să pui în ceaiul verde ca organismul să absoarbă eficient toți antioxidanții.

De la proprietățile antiinflamatorii ale ceaiului verde la rolul său în promovarea digestiei, sănătății intestinale și sănătății cardiometabolice, acest tip de ceai are o mulțime de proprietăți benefice datorită antioxidanților din infuzie.

Antioxidanții sunt compuși care ajută la reducerea oxidării și inflamației în corp, prin neutralizarea radicalilor liberi care se pot acumula în timp și pot promova apariția bolilor.

Ce să pui în ceaiul verde

Ceaiul verde conține antioxidanți în mod natural, dar există un ingredient pe care îl poți adăuga și care ajută la păstrarea acestor compuși și chiar poate crește beneficiile lor pentru sănătate. Este vorba de sucul de lămâie.

În urma unui studiu recent, cercetătorii au explorat efectul sucului de lămâie asupra ceaiului mate (o formă de ceai cunoscută sub numele de yerba maté). Cercetătorii au descoperit că adăugarea sucului de lămâie și refrigerarea ceaiului au crescut activitatea antioxidantă a acestuia. Consumatoarele au spus, de asemenea, că au preferat ceaiul pregătit astfel, comparativ cu cel simplu.

Cercetări anterioare au arătat că adăugarea acidului ascorbic (cunoscut și sub numele de vitamina C, care este unul dintre cei doi acizi din sucul de lămâie) în ceaiul verde și negru a ajutat, de asemenea, la creșterea antioxidanților din infuzie.

Adăugarea sucului de lămâie în ceai poate face antioxidanți precum catechinele mai stabili și mai ușor de absorbit de corp. Practic, lămâia acționează ca un conservant natural pentru antioxidanții din ceai.

Acest lucru este util în timpul procesului digestiv. Catechinele sunt relativ instabile în medii neacide, cum ar fi intestinul subțire. Atât vitamina C, cât și sucurile citrice interacționează cu catechinele pentru a preveni degradarea lor. Adăugarea sucului de lămâie în ceai poate conserva drastic o mare parte din acești compuși, oferind în același timp un supliment de vitamina C în dietă.

Foto: shutterstock

Surse: EatingWell

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”