Trucul prin care ne putem da seama dacă mierea este naturală sau contrafăcută. Marius Tecșan: „Asta ne poate certifica că este o miere naturală”

Marius Tecșan, cunoscut ca "Omul Albină", a dezvăluit, în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene, trucul prin care românii își pot da seama dacă o miere este naturală sau contrafăcută.
  • Publicat:
Trucul prin care ne putem da seama dacă mierea este naturală sau contrafăcută. Marius Tecșan:

Nu puține borcane cu miere pe care le cumpărăm din hypermarket-uri sunt contrafăcute, iar metoda prin care ne putem da seama dacă o miere este naturală și ne va aduce beneficii sau dacă este contrafăcută nu este una la îndemâna tuturor, chiar dacă există anumite trucuri care ne pot ajuta să facem alegerea corectă.

Marius Tecșan, cunoscut în mediul online drept „Omul Albină”, a explicat mai multe metode prin care ne putem da seama atunci când o miere nu este naturală în totalitate.

„În orice domeniu sunt oameni care se respectă, care își respectă, dar și oameni care nu fac treaba asta. Eu le recomand oamenilor următoarele: în momentul în care au desfăcut, ăsta ar fi primul pas, l-am desfăcut, îl mirosim. În momentul în care mirosim un borcan de miere care a stat mai mult, mirosul va fi unul oarecum înțepător. Nu va fi un miros plăcut, ci un miros mai degrabă urât. Așa miroare mierea naturală. Iar dacă ne uităm deasupra unui borcan cu miere naturală, se văd urme de ceară, de polen, de propolis. Practic, asta este mierea naturală. Asta ne poate certifica că este o miere naturală, că nu este o miere procesată. Nu vreau să intru prea mult în detalii despre mierea contrafăcută, pentru că este foarte multă pe piață. Eu vă recomand, de fiecare dată, să căutați apicultori de la voi din zonă și să cumpărați miere naturală. Există numeroase de teste, cel cu lingurița, cel cu bula, dar aici ne referim la mierea care nu a cristalizat. Eu le-am recomandat oamenilor gustul, pentru că gustul diferă de la sortiment la sortiment și eu chiar cred că îți poți da seama care este o miere naturală, pur și simplu”, a declarat Marius Tecșan.

Alte caracteristici ale mierii falsificate:

  • rămâne foarte subțire, lichidă, indiferent de temperatura la care este expusă
  • se cristalizează neomogen, în straturi vizibile
  • se dizolvă foarte repede în lichide
  • gustul durează mai mult, ca urmare a zahărului și aromelor adăugate
  • mirosul dispare rapid
  • nu prezintă niciun fel de impurități

sursa foto: YouTube / Altceva cu Adrian Artene | Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”