5 afecțiuni de care te poate scăpa laserul stomatologic

5 afecțiuni de care te poate scăpa laserul stomatologic

Laserul stomatologic înlătură fiecare motiv de îngrijorare pe care pacientul îl poate avea legat de vizită la stomatolog. De ce? Pentru că acesta nu implică durere, nu este nevoie de anestezie și plus de acest lucru, recuperarea este mult mai rapidă.

Tehnologia laser a câștigat popularitate datorită preciziei și eficienței sale, fiind utilizată atât în tratamentele stomatologice de rutină, cât și în cadrul manoperelor mult mai complexe. Dar, mai multe ne spune Dr. Carla Stan, medic stomatolog.

În ce cazuri laserul stomatologic poate să vină în ajutor?

1. Carii dentare

De ce este mai presus de freza tradițională? Tocmai pentru precizia despre care am scris mai devreme.

În tratamentul unei leziuni carioase, procesul de îndepărtare a țesutului infectat este o etapă crucială în menținerea sănătății orale. Dacă acesta nu este îndepărtat în totalitate, în viitor există risc de recidivă de carie.

Dacă în schimb este îndepărtat mult prea mult, adică nu doar țesut infectat, ci și țesut sănătos, viața dintelui nu va fi neapărat prelungită.

Energia emisă de laser, evaporă strict țesutul afectat, lăsând testul sănătos intact. După ce căria a fost îndepărtată, zona este sterilizata pentru a preveni infecțiile. În concluzie, beneficiile sunt evidente.

2. Hipersensibilitatea dentară

Dacă după băuturi și alimente la temperature extreme, fie foarte reci, fie fo rte fierbinți, recunoști o durere ce te face să iei câteva secunde pauză de la orice activitate, înseamnă că te confrunți cu hipersensibilitate dentară. Acest disconfort poate fi ameliorat datorită existenței unei astfel de opțiuni moderne.

Adesea durerea apare atunci când dentina(stratul de sub smalțul dinților) este expusă, de obicei din cauza eroziunii acide sau a retractiei gingivale.

Laserul emite o energie precisă ce ajută la sigilarea tuburilor dentinare. Astfel, este redusă transmisia stimulilor de la suprafață diminuand durerea. Manopera nu necesită anestezie locală, rezultatele sunt durabile, iar timpul de realizare este unul scurt.

3. Corectarea zâmbetului gingival

Sunt persoane care evita să zâmbească din cauza faptului că țesutul gingival este vizibil într-o măsură considerabilă. Acest fapt poate influență încrederea în sine a individului și să deranjeze din punct de vedere estetic. Din nou, fără anestezie, pacientul poate să zâmbească cu încredere.

Cu ajutorul laserului, gingia este tăiată și este restabilit conturul cu o precizie excepțională fără a afecta țesuturile adiacente.

Riscul de sângerare este redus deoarece laserul contribuie la coagularea sângelui în timpul realizării intervenției. Și riscul de infecție postoperatorie este redus considerabil datorită acțiunii sale de sterilizare.

Recuperarea se face într-un timp mult mai scurt comparativ cu metodă tradițională cu bisturiul.

4. Depigmentare gingivală

Laserul poate elimina petele pigmentare de la nivel gingival care reprezintă deseori o problemă din punct de vedere estetic pentru pacient.

Fumatul, consumul de anumite medicamente, unele condiții genetice sunt principalele cauze ce explică acest aspect al țesutului gingival.

Recuperarea este ușoară, rezultatele sunt vizibile încă de la prima ședința și la fel că în situațiile anterior prezentate, riscul de infecție este redus.

5. Tratamentul bolii parodontale

Laserul are efect bactericid, eliminând cauza principala a instalării acesteia, și anume bacteriile. Este vaporizat țesutul infectat subgingival și din pungile parodontale. Este eliminată inflamația locală și este oprită sângerarea.

Pe lângă toate aceste acțiuni, laserul induce și o multiplicare rapidă celulară accelerând procesul de vindecare.

5 afecțiuni de care te poate scăpa laserul stomatologic

Citește și: Placa bacteriană, principala cauză pentru afecțiunile dentare. Trucul prin care putem afla zonele acoperite de placă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Carla Stan - Medic stomatolog
Dr. Carla Stan este medic stomatolog cu atenție îndreptată către profilaxie dentară / stomatologie generală / terapie LASER / estetică dentară / protetică dentară în cadrul ARTeeth Dental Clinic București. De asemenea, pasiunea pentru sănătate a îndemnat-o să pună bazele și unei ...
citește mai mult