Proteina care sprijină sănătatea inimii și reduce inflamațiile și colesterolul

Afecțiunile cardiovasculare sunt cea mai importantă cauză a deceselor la nivel mondial. Numărul mare de decese cauzate de bolile cardiovasculare se află în directă legătură cu necunoașterea simptomelor specifice acestor afecțiuni. Cu alte cuvinte, bolnavii nu știu că suferă de o afecțiune cardiovasculară.
  • Publicat:
Proteina care sprijină sănătatea inimii și reduce inflamațiile și colesterolul

Organismul tău are nevoie de proteine pentru a rămâne sănătos și pentru a funcționa așa cum ar trebui. Mai mult de 10.000 de tipuri de proteine să găsesc în fiecare parte a corpului nostru, de la organe la mușchi și țesuturi până la oase, piele și păr.

Proteina este, de asemenea, o parte integrantă a proceselor care alimentează energia și transportă oxigenul prin sânge în tot corpul. Ajută la producerea anticorpilor care lupta împotriva infecțiilor și bolilor, la menținerea sănătății celulelor și la crearea de celule noi.

„Proteinele sunt o parte importantă a unei diete sănătoase pentru inimă, dar nu toate proteinele sunt la fel. Corpul tău are nevoie de proteine pentru a construi și repara mușchii. Inima este, de asemenea, un mușchi, astfel încât consumul tipului potrivit de proteine poate ajuta la menținerea sănătății inimii și la reducerea riscului de boli de inimă”, spune Kimberly Campbell, M.D., FACC, cardiolog la Cardiology Consultants of Philadelphia.

Proteina numărul unu pentru sănătatea inimii

Proteina numărul unu pentru sănătatea inimii

Când vine vorba de cea mai bună proteină pentru sănătatea inimii, experții sunt mari fani ai peștelui. „O dietă pesco-mediteraneană este una dintre cele mai bune diete sănătoase pentru inimă pe care o poate adopta cineva, iar aceasta include proteine din surse de fructe de mare care sunt bogate în acizi grași omega-3 și sărace în grăsimi saturate”, spune Mary Greene, M.D., cardiolog la Manhattan Cardiology din New York City.

Somonulsardinele și tonul sunt plini de acizi grași Omega 3, dar și de proteine, vitamina D, antioxidanți, substanțe benefice pentru sănătatea sistemului cardiovascular. În cazul somonului însă sunt recomandate speciile care nu conțin un procent ridicat de colesterol.

Pentru a vă asigura că vă atingeți obiectivul privind omega-3 din alimentație, AHA recomandă consumul a două porții de pește (în special pește gras) pe săptămână.

Reduce inflamațiile și colesterolul

Inflamația excesivă necontrolată poate crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral, deoarece deteriorează vasele de sânge. Din fericire, cercetările au arătat că peștele poate reduce markerii de inflamație la persoanele cu risc ridicat de boli de inimă.

„Proteinele vegetale sunt unele dintre cele mai sănătoase”, spune Campbell. „Nu numai că sunt o sursă excelentă de proteine, dar conțin și niveluri ridicate de fibre și alte vitamine și minerale necesare organismului.”

Mai mult, o revizuire a studiilor care au analizat consumul de pește și colesterolul a constatat că consumul de pește ar putea reduce trigliceridele cu 10% până la 23%, în funcție de studiu.

FOTO: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”