Medicii au crezut că are o eczemă, dar o tânără a aflat singură că suferă de o boală rară: „Am insistat că nu e adevărat!”

După ce a fost plimbată de la un medic la altul, o tânără de 28 de ani a descoperit singură că suferă de o boală rară.
  • Publicat:
Medicii au crezut că are o eczemă, dar o tânără a aflat singură că suferă de o boală rară: „Am insistat că nu e adevărat!”

După ce a fost plimbată din medic în medic și a descoperit singură că suferă de o boală rară, o tânără de 28 de ani a decis să-și spună povestea.

Georgiana Jelley, o tânără din Londra, a decis să opteze pentru sterilet ca metodă de contracepție, iar câteva săptămâni mai târziu a început să se confrunte cu dureri de cap, erupții cutanate, mâncărime și senzație de arsură la nivelul ochilor. Medicii au crezut că are o reacție alergică, motiv pentru care i-au prescris steroizi cu administrație orală și antihistaminice, iar în câteva zile simptomele au dispărut.

„Era o senzație foarte stranie de arsură la nivelul ochilor. Lăcrimau, iar pomeții îi aveam înroșiți. Am crezut că a fost o reacție alergică la balsamul de rufe sau altă substanță, iar după ce medicul mi-a prescris steroizi simptomele au dispărut”, a povestit tânăra potrivit PEOPLE.

Trei săptămâni mai târziu însă, simptomele au revenit, de data asta mai severe, iar vederea i-a fost afectată provocând dureri de cap mai puternice. După un alt set de analize și investigații imagistice, medicii i-au spus că aceste simptome sunt specifice eczemei, dar tânăra a știut că nu este asta.

„Ultima mea reacție alergică a fost alte trei săptămâni mai târziu, când eram și la menstruație. Partenerul meu a realizat atunci că de fiecare dată când mă confruntam cu aceste reacții eram la menstruație”, a povestit tânăra.

După ce a făcut câteva cercetări pe cont propriu, tânăra în vârstă de 28 de ani a suspectat că suferă de hipersensibilitate la progesteron.

Ce este hipersensibilitatea la progesteron?

Hipersensibilitatea la progesteron este o reacție alergică rară la progesteron, hormonul produs de ovare. Acesta crește în mod natural atunci când apare menstruația și scade la finalul acesteia. Printre simptome se enumeră erupțiile cutanate, inflamația, roșeața și mâncărimea pielii, iar în situații severe poate duce și la tuse, pierderea respirației și anafilaxie.

Tratamentul pentru hipersensibilitate la progesteron include controlul simptomelor cu ajutorul corticosteroizilor și a antihistaminicelor sau administrarea medicației care reduce nivelul de progesteron sau blochează producția de progesteron.

Foto: Shutterstock.

Sursă: People.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”