Fructul care te scapă de ficatul gras. Nu multă lume a auzit despre el

  • Publicat:
Fructul care te scapă de ficatul gras. Nu multă lume a auzit despre el

Un stil de viață dezechilibrat și o dietă necorespunzătoare pot avea un impact negativ asupra sănătății ficatului.

Deși multe persoane recurg la medicamente pentru a trata afecțiunile hepatice, există alternative naturale care pot oferi rezultate surprinzătoare. Un fruct exotic a atras atenția cercetătorilor pentru capacitatea sa de a reduce grăsimea hepatică.

Ce spun studiile depere camu-camu

Remediile naturale sunt adesea ignorate, deși pot avea efecte extraordinare asupra organismului. Studii recente au evidențiat că fructul camu-camu, originar din Amazon, poate fi un aliat puternic în combaterea bolii hepatice grase non-alcoolice.

Cercetătorii de la Universitatea Laval au realizat un studiu cu 30 de participanți, pe parcursul a 12 săptămâni. Un grup a primit un supliment pe bază de extract de camu-camu, în timp ce alt grup a fost tratat cu placebo.

Rezultatele au arătat că cei care au consumat extractul de camu-camu au înregistrat o scădere semnificativă a grăsimii hepatice, cu 7.43%, în contrast cu cei care au primit placebo, la care grăsimea hepatică a crescut cu 8.42%.

Polifenolii din camu-camu sunt motivul pentru care acest fruct este atât de sănătos

Cercetătorii au subliniat că eficiența fructului camu-camu se datorează conținutului ridicat de polifenoli, compuși cu puternice proprietăți antioxidante. Aceștia nu doar că inhibă formarea grăsimilor în ficat, dar accelerează și procesul de degradare a acestora.

Pentru ca polifenolii să fie eficienți, aceștia trebuie să fie metabolizați de microbiota intestinală, ceea ce sugerează că starea de sănătate a florei intestinale a fiecărei persoane joacă un rol crucial în succesul tratamentului.

Deși suplimentele de camu-camu sunt disponibile pe piață, cercetătorii recomandă administrarea cu precauție, pentru a asigura efectele dorite și a evita potențiale riscuri.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”