MIEREA este TOXICĂ? Marius Tecșan explică ce se întâmplă atunci când pui miere într-o băutură fierbinte

Marius Tecșan, invitat în premieră la Altceva cu Adrian Artene, construiește o discuție completă și complexă despre miere, acest aliment asemuit în nutriție cu aurul.
  • Publicat:
MIEREA este TOXICĂ? Marius Tecșan explică ce se întâmplă atunci când pui miere într-o băutură fierbinte
MIEREA este TOXICĂ? Marius Tecșan explică ce se întâmplă atunci când pui miere într-o băutură fierbinte

Marius Tecșan, invitat în premieră la Altceva cu Adrian Artene, construiește o discuție completă și complexă despre miere, acest aliment asemuit în nutriție cu aurul. Multe au fost dățile în care s-a povestit despre proprietățile absolut fabuloase pe care le are mierea, însă, de destule ori, s-au făcut menționări despre faptul că există situații în care aceasta poate deveni toxică, iar adăugarea ei într-un aliment fierbinte pare să fie situația care o compromite în acest fel.

„Devine toxică mierea atunci când o adăugăm într-un aliment fierbinte?”, îl întreabă Adrian Artene pe Marius Tecșan, iar răspunsul specialistului, apicultor cu acte în regulă, vine să demonteze tot ce s-a spus până acum și să explice, de fapt, care este adevărul.

Apicultorul Marius Tecșan a explicat că mierea nu devine toxică, însă își va pierde toate proprietățile, dacă o adăugăm în lichid fierbinte. „Omul-albină” le recomandă oamenilor să adauge acest produs apicol în băutura lor, în momentul în care se poate ține mâna timp de 5 secunde pe cană.

„Mierea nu este bine să o ridicăm peste 40 de grade. Nu devine toxică, în schimb își pierde toate proprietățile. Și nu vrem să avem un îndulcitor, vrem să ne bucurăm de miere, cu toate proprietățile ei. Eu le recomand oamenilor, în momentul în care putem ține 5 secunde mâna pe cană, atunci este potrivit să punem mierea”, a explicat Marius Tecșan.

Potrivit datelor Eurostat, România se află pe locul 3 în topul celor mai mari exportatori de miere din Uniunea Europeană.

CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE:

00:00 – OMUL-ALBINĂ, MARIUS TECȘAN, demontează MITURILE DESPRE MIERE! Cum știm dacă e naturală sau contrafăcută și care sunt beneficiile-minune ale ei
04:11 – Intro
08:15 – Limbajul albinelor
09:49 – Cum este „instalată pe tron” regina dintr-un stup
14:14 – Trucuri pentru a scoate acul albinei după înțepătură
16:09 – Beneficiile mierii de salcâm
18:44 – Mierea adăugată într-un lichid fierbinte este toxică?
24:20 – Somnul liniștitor este asigurat de mierea de tei
28:00 – Cum recunoaștem o miere naturală
34:56 – Unde să păstrăm în condiții optime un borcan cu miere
38:25 – „Toată mierea naturală cristalizează”
41:50 – Viața dintr-un stup
48:13 – Mierea îngrașă sau nu?
50:27 – Abecedar pentru apicultori
54:02 – Leacul împotriva înțepăturii de albine
56:54 – De ce „plâng” albinele

Podcastul integral poate fi urmărit aici:

OMUL-ALBINĂ, MARIUS TECȘAN, demontează MITURILE DESPRE MIERE! Cum știm dacă e naturală sau „falsă”

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, Instagram, Tik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”