Simptomul care te poate induce în eroare! Crezi că suferi de o boală gravă, dar în realitate intri la menopauză. Dr. Florina Todoruț: „Le liniștesc pe toate doamnele care trăiesc aceste simptome”

Dr. Florina Todoruț, medic primar Obstetrică-Ginecologie, ne-a explicat pe larg într-un live pe Instagram @ceseintampladoctore simptomele care apar în perimenopauză, care pot fi confundate cu boli severe.
Simptomul care te poate induce în eroare! Crezi că suferi de o boală gravă, dar în realitate intri la menopauză. Dr. Florina Todoruț: „Le liniștesc pe toate doamnele care trăiesc aceste simptome”
Simptomul care te poate induce în eroare! Crezi că suferi de o boală gravă, dar în realitate intri la menopauză. Dr. Florina Todoruț: „Le liniștesc pe toate doamnele care trăiesc aceste simptome”

Perimenopauza reprezintă perioada de tranziție a femeii către menopauză care, de regulă, vine la pachet cu simptome cu 10 ani înainte de instalarea menopauzei. Pentru că lista de simptome în perimenopauză este înfiorător de lungă, multe dintre ele pot fi înșelătoare.

Mai exact, pentru că femeile se pot confrunta cu dureri articulare sau pierderi de memorie, te pot duce cu gândul că fie debutează bolile articulare, fie boala Alzheimer își face simțită prezența. Greșit!

Dr. Florina Todoruț, medic primar Obstetrică-Ginecologie, ne-a explicat pe larg într-un live pe Instagram @ceseintampladoctore simptomele perimenopauzei care pot fi confundate cu boli severe.

Durerile articulare, un simptom al perimenopauzei

„Multe femei se plâng de dureri articulare. Fie la un genunchi sau chiar articulațiile degetelor, dar nu știu, de fapt, că acest simptom este un simptom de perimenopauză. Apropo de asta, de multe ori femeile se adresează medicului de familie, medicului reumatolog, ortoped pentru că au simptomatologie care le duce în această direcție. Dar cauza principală este, de fapt, o inflamație generalizată. Pentru că deficitul estrogenic de fapt duce la această inflamație generalizată. De ce?

Pentru că estrogenul este un hormon cu efect puternic antiinflamator, iar momentul în care scade se creează aceasta inflamație în organism”, a explicat Dr. Florina Todoruț pentru „Ce se întâmplă, Doctore?”.

Ai pierderi de memorie? Nu e Alzheimer, e perimenopauză

„Durerile articulare, probleme cu memoria, concentrarea, acel brain fog, acea ceață mintală, pot să spun că sunt simptomele cumva cele despre care pacientele se plânge mai mult.

Pentru că peste bufeu, transpirații mai treci. Dar când e vorba că uiți, uiți unde ți-ai lăsat lucrurile, uiți nume, nume pe care le știi în mod normal. Această stare nu este o stare care să treacă repede cumva. Simptomele se pot menține și ani de zile.

Dacă cumva în familie femeia a avut o persoană bolnavă, de exemplu de Alzheimer, de multe ori face legătura între simptome și intră într-un atac de panică și se trezesc că e posibil să fie semne de demență. Nu este așa. Le liniștesc pe toate doamnele care trăiesc aceste simptome. S-a dovedit că în perioada de perimenopauză aceste simptome nu au legătură cu ce urmează, adică nu înseamnă că dacă sunt accentuate vei dezvolta la o altă vârstă Alzheimer. Nici într-un caz!

Prezența lor, menținerea lor ani și ani de zile, da, poate să fie un semn incipient de Alzheimer, dar nicidecum în perimenopauză”, a subliniat specialistul.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Dr. Florina Todoruț - Medic Primar Obstetrică-Ginecologie
Cu o experiență de peste 24 de ani, un traseu științific și academic complex, cu multiple competențe și supraspecializări în sănătatea intimă a femeii, dr. Florina Todoruț este Coordonator al Comitetului de tratamente injectabile și disfuncții sexuale feminine în cadrul SREG (Societatea ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”