Remedii și soluții pentru disconfortul vaginal la menopauză. „Aceste proceduri se folosesc și pentru incontinența urinară”

Deși uscăciunea vaginală, disconfortul vaginal sau chiar scăderea libidoului sunt printre efectele perimenopauzei, există soluții pentru ameliorarea lor.
Remedii și soluții pentru disconfortul vaginal la menopauză. „Aceste proceduri se folosesc și pentru incontinența urinară”
Remedii și soluții pentru disconfortul vaginal la menopauză. „Aceste proceduri se folosesc și pentru incontinența urinară”

Odată cu înaintarea în vârstă, femeile se confruntă cu numeroase schimbări în corp. Atunci când perimenopauza începe să se instaleze, mai exact perioada dinainte de menopauză, produce modificări chiar și la nivelul vaginului. Din fericire, deși uscăciunea vaginală, disconfortul vaginal sau chiar scăderea libidoului sunt printre efectele perimenopauzei, există soluții care să vină în ajutorul femeilor pentru a le îmbunătăți atât calitatea vieții, cât și relația cu partenerul.

Dr. Florina Todoruț, medic primar Obstetrică-Ginecologie, ne-a explicat într-un live pe Instagram @ceseintampladoctore ce soluții au femeile la îndemână pentru a ameliora simptome precum uscăciunea vaginală, disconfortul vaginal sau libido scăzut.

Soluții pentru disconfortul vaginal la perimenopauză

„Cea mai bună soluție este administrarea estrogenului intravaginal, sub formă de creme, sub formă de ovule. Putem să folosim această terapie estrogenică locală intravaginală ca și prevenție. Nu trebuie să stăm să avem acele simptome. E important să folosim terapia estrogenică locală în scop preventiv, atât pentru uscăciunea vaginală, cât și pentru toate celelalte simptome care fac parte din sindromul premenstrual. Există creme, există ovule cu estrogen, cu estriol și cu DHA.

DHA-ul este un alt hormon important care s-a dovedit a fi eficient în uscăciunea vaginală. De asemenea, sunt și produse non-hormonale pentru pacientele care ar avea contraindicații, de exemplu, sau pentru cele care nu doresc. Produse pe bază de acid hialuronic, tot felul de plante, vitamine, dar e important să avem grijă de zona genitală pentru a nu apărea aceste simptome”, a povestit Dr. Florina Todoruț pentru „Ce se întâmplă, Doctore?”.

Proceduri estetice pentru zona intimă, la perimenopauză

„Pe lângă pe lângă produsele locale pe care le putem folosi, sunt și unele proceduri care pot fi făcute și anume injectare de acid hialuronic, mezoterapie, stimulatoare de colagen speciale pentru zona intimă, injectarea PRP-ului, despre care toată lumea știe. De asemenea, proceduri de radiofrecvență, laser vaginal. Chiar există multe soluții pentru îmbunătățirea uscăciunii sau calității mucoasei vaginale.

Aș aminti că aceste proceduri se folosesc și pentru incontinența urinară, care este mult mai frecventă la femeia în perioada perimenopauzei și pentru vezica hiperactivă, de exemplu. Multe dintre femei urinează mult mai des, urinează noaptea. Aceste micțiuni frecvente cumva le afectează și mai mult calitatea somnului pentru că adorm greu, se trezesc în 3-4h cu bufeuri, se trezesc că trebuie să meargă la toaletă”, a explicat specialistul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Dr. Florina Todoruț - Medic Primar Obstetrică-Ginecologie
Cu o experiență de peste 24 de ani, un traseu științific și academic complex, cu multiple competențe și supraspecializări în sănătatea intimă a femeii, dr. Florina Todoruț este Coordonator al Comitetului de tratamente injectabile și disfuncții sexuale feminine în cadrul SREG (Societatea ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”