Un ciclon din Marea Neagră aduce furtuni și ploi de până la 50 l/mp pe litoral

Un ciclon creat în Marea Neagră aduce furtuni și ploi de până la 50 l/mp pe litoral, iar ANM a emis deja avertizări meteo.
  • Publicat:
Un ciclon din Marea Neagră aduce furtuni și ploi de până la 50 l/mp pe litoral

Ciclonul din Marea Neagră va avea efecte meteo serioase asupra județelor Constanța și Tulcea, în special în zona de litoral.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, două avertizări meteo de instabilitate atmosferică și averse torențiale, una de tip cod galben, iar alta de tip cod portocaliu.

Prima avertizare, de tip cod galben de instabilitate atmosferică și cantități însemnate de apă, este valabilă de azi, 30 august 2024 până sâmbătă, 31 august, la ora 10.00.

„În intervalul menționat, în Dobrogea, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu viteze în general de 50…55 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Fenomene asociate instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului) vor fi după-amiaza și seara, local și în centrul, sudul teritoriului, precum și la munte”, se arată în avertizarea meteo de la ANM.

Un ciclon din Marea Neagră aduce furtuni și ploi de până la 50 l/mp pe litoral

Avertizare meteo ANM. Cod portocaliu de averse torențiale

O altă avertizare meteo emisă de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie este de tip cod portocaliu de averse torențiale, importante cantitativ, și este valabilă de astăzi, 30 augusto, ora 10.00 până sâmbătă, 31 august 2024, ora 03.00.

Zonele afectate, potrivit ANM, sunt cele de litoral a județelor Constanța și Tulcea.

„În zona litorală a județelor Constanța și Tulcea vor fi averse torențiale și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp”, se arată în avertizarea meteo ANM.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”