4 beneficii uimitoare pentru sănătate ale drojdiei inactive

  • Publicat:
4 beneficii uimitoare pentru sănătate ale drojdiei inactive

Drojdia inactivă este un condiment de culoare galbenă, disponibil sub formă de fulgi, granule sau pudră, care poate fi utilizat în diverse preparate. Acest produs se potrivește oricărei diete și este, în mod natural, sărac în sodiu, fără grăsimi, fără zahăr și fără gluten.

Dar ce beneficii pentru sănătate poți obține adăugând drojdie în mâncare? Deși nu pare foarte apetisantă la prima vedere, există multe motive pentru a păstra o minte deschisă față de acest superaliment și de tot ceea ce poate face pentru sănătatea ta. Iată de ce este drojdia inactivă, cum poate adăuga un plus de vitamine și minerale în mesele tale și cum să o folosești în preparatele zilnice.

Ce este drojdia inactivă?

Drojdia nutritivă este o versiune dezactivată a aceleiași drojdii folosite pentru a face pâinea să crească. Drojdia face parte dintr-o familie de plante asemănătoare cu ciupercile și este lăsată să trăiască și să crească doar câteva zile înainte de a fi dezactivată printr-un proces de încălzire și uscare. Rezultatul final poate fi descris cel mai bine ca o pudră poroasă, bogată în nutrienți.

Drojdia nutritivă fortificată este adesea folosită în dietele vegane și vegetariene, deoarece poate furniza vitamine și minerale care ar putea lipsi din dietele lor, spune Melissa Prest, D.C.N., R.D.N., purtător de cuvânt național pentru Academia de Nutriție și Dietetică și membru al Consiliului Medical de Revizuire al Prevention. De asemenea, nu conține alergeni comuni, cum ar fi soia și glutenul, adaugă ea, fiind astfel potrivită pentru persoanele cu boala celiacă.

Dacă te întrebi ce aromă poate adăuga acest superaliment mesei tale, drojdia inactivă oferă de fapt un gust savuros, asemănător cu brânza, și este adesea folosită ca un condiment vegan sau ca un înlocuitor pentru parmezan.

Beneficii pe care le are drojdia inactivă

Sursă bună de vitamina B

Drojdia inactivă este cunoscută în principal ca o excelentă sursă vegană de vitamine B (B6, B12, tiamină, folat, niacină, riboflavină), spune Pelitera. De fapt, este una dintre puținele surse vegane de B12. Vitamina B12 este un nutrient care ajută la menținerea sănătății celulelor sanguine și nervoase și contribuie la formarea ADN-ului, materialul genetic din toate celulele corpului tău.

Stimulent de proteine

Drojdia inactivă conține 9 aminoacizi esențiali, ceea ce o face o proteină completă. Este, de asemenea, bogată în proteine, cu aproximativ 7-9 g la o porție de 1 lingură, ceea ce înseamnă la fel de mult cât o porție de ¼ cană de fasole. Acesta este un produs excelent pentru veganii și vegetarienii care caută o sursă de proteine vegetale ușor de integrat în dietă.

Bogată în fibre

Drojdia inactivă conține beta-glucani, un tip de fibră care poate ajuta la scăderea colesterolului. Studiile au arătat, de asemenea, că beta-glucanii pot întări sistemul imunitar, susține densitatea oaselor și ajută la scăderea tensiunii arteriale. Deoarece drojdia inactivă este bogată în fibre, aceasta poate promova sănătatea digestivă și poate ajuta la senzația de sațietate.

Proprietăți antioxidante

Drojdia inactivă este, de asemenea, bogată în zinc. Zincul este un antioxidant puternic cu proprietăți antiinflamatorii, care poate ajuta la scăderea riscului de boli de inimă și anumite tipuri de cancer și sprijină sănătatea sistemului imunitar.

Sursă foto: Shuttersrock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”