De unde provin și ce conțin măslinele Kalamata sau Colosal de la Kaufland. Mulți români nici nu citesc eticheta

Măslinele Kalamata sau Colosal de la Kaufland sunt preferate de mulți dintre români, însă puțini sunt cei care știu de unde provin, de fapt, și ce conțin.
  • Publicat:
De unde provin și ce conțin măslinele Kalamata sau Colosal de la Kaufland. Mulți români nici nu citesc eticheta

Kaufland reprezintă, poate, cea mai profitabilă rețea din comerțul alimentar românesc şi totodată singurul nume care a reuşit să aibă o marjă de profit net de peste 5% în 2022, arată calculele făcute de ZF pe baza datelor publice.

Un avantaj al magazinelor Kaufland îl reprezintă produsele din vitrinele frigorifice. Fiecare client în parte poate achiziționa de la mezeluri, brânzeturi și până la măsline, în funcție de cantitatea pe care o dorește.

Astăzi vom vorbi, însă, de măslinele Kalamata, Colosal sau cele fără sâmburi care sunt vândute de Kaufland. Sigur le-ai observat încercat și tu!

De unde provin, de fapt, măslinele Kalamata, Colosal sau cele fără sâmburi care sunt vândute de Kaufland

De unde provin însă măslinele Kalamata, Colosal sau cele fără sâmburi care sunt vândute de Kaufland? Conform retailerului, principalii exportatori de măsline sunt Italia, Spania, Grecia, Liban și Turcia.

„Măslinele sunt originare din Asia centrală, unde au fost cultivate pentru prima dată și de unde s-au răspândit în zona de est a Mediteranei.

În prezent, măslinele se cultivă în toată zona mediteraneană. Principalii exportatori de măsline și de produse din măsline sunt Italia, Spania, Grecia, Liban și Turcia.

Măslinele au nevoie de un climat mediteranean până la cald și uscat pentru a se dezvolta ideal, dar pot crește și în zone nordice, cum ar fi părțile de sud ale Austriei sau sud-vestul Germaniei. Cu toate acestea, producția din aceste zone nu este la fel de mare ca cea din zonele mediteranene”, se arată pe site-ul oficial al celor de la Kaufland.

Măslinele Kalamata

Măslinele Kalamata de la FOS provin exclusiv din regiunea Sparta și sunt printre cele mai bune măsline de acest soi pe care le puteți găsi. Măslinele sunt conservate în saramură, oțet și ulei de măsline extravirgin pentru a le menține savoarea unica și textura distincta până la doi ani de la data producției.

Datorita procesului superior de selecție și prelucrare, acestea sunt primele măsline Kalamata care au fost premiate cu distincția „Superior Taste Award” (Premiul pentru Gust Superior), de către Institutul Internațional de Gust și Calitate.

Măslinele Colosal

Măslinele negre colosal sunt cea mai bună alegere pentru a însoții un aperitiv clasic la micul dejun cât și în perioada postului. Varietatea nutrițională aduce organismului numeroase beneficii fiind bogat în vitamine și minerale, întărind sistemul imunitar.

Produsul este realizat în urma unui proces natural și manual din produse atent selecționate la preț de producător.

FOTO: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”