Serviciile de radioterapie pentru românii bolnavi de cancer vor fi decontate

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul va aproba un set de măsuri destinate bolnavilor de cancer, printre care se numără accesul la servicii de radioterapie decontate și extinderea Programului Național de Îngrijiri Paliative.
  • Publicat:
Serviciile de radioterapie pentru românii bolnavi de cancer vor fi decontate

În cadrul ședinței de Guvern de miercuri, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Executivul va aproba măsuri esențiale pentru a facilita accesul bolnavilor de cancer la servicii de radioterapie decontate.

„În domeniul sănătăţii aprobăm măsuri pentru bolnavii de cancer prin acces la servicii de radioterapie decontate. Îi ajutăm şi pe tinerii care au nevoie de îngrijiri medicale şi pacienţii care au prescrise medicamente inovative”, a afirmat Ciolacu.

Servicii de radioterapie decontate pentru bolnavii de cancer

Una dintre principalele inițiative anunțate este extinderea accesului la servicii de radioterapie, care vor fi decontate integral de sistemul de asigurări de sănătate.

Această măsură are ca scop reducerea povarei financiare asupra pacienților și îmbunătățirea tratamentului disponibil pentru cei afectați de cancer.

Prim-ministrul a precizat că Guvernul va oferi și suport suplimentar pentru tinerii care necesită îngrijiri medicale, precum și pentru pacienții care primesc medicamente inovative. Acest ajutor este destinat să sprijine atât tineretul aflat în dificultate, cât și persoanele care beneficiază de cele mai recente progrese în medicină.

Îmbunătățirea programului național de îngrijiri paliative

În plus, premierul a menționat că va fi extins Programul Național de Îngrijiri Paliative, acoperind atât unitățile cu paturi, cât și îngrijirile la domiciliu și ambulatoriu. Implementarea acestor măsuri va fi realizată prin intermediul Caselor de Asigurări de Sănătate, asigurând astfel accesibilitate sporită.

„Completăm şi Programul Naţional de Îngrijiri Paliative în unităţi cu paturi, la domiciliu şi în ambulatoriu prin Casele de Asigurări de Sănătate”, a adăugat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Acest program extins va permite asigurarea unor îngrijiri de calitate în diferite medii, inclusiv în cadrul spitalelor, la domiciliul pacienților și în ambulatoriu, oferind un suport esențial pentru cei aflați în stadii avansate ale bolii.

Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”