Invazie de lilieci într-un spital din România: „Nu au pătruns în zona saloanelor de pacienți”

Secția de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași a fost invadată de zeci de lilieci, care au intrat în holul casei scării printr-o fereastră lăsată deschisă.
  • Publicat:
Invazie de lilieci într-un spital din România:

Marți seară, Secția de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași a fost scena unui eveniment neașteptat: o invazie de lilieci care a provocat agitație în rândul pacienților și personalului medical.

Invazie de lilieci în spital

Liliecii au intrat în holul casei scării de la intrarea principală a secției, după ce au pătruns printr-o fereastră lăsată deschisă. Incidentul, deși spectaculos, nu a perturbat activitatea medicală, întrucât liliecii nu au pătruns în zona saloanelor de pacienți.

„Au fost anunțate autoritățile competente, respectiv Asociația Pentru Protecția Liliecilor, Garda de Mediu și ISU. În dimineața zilei de 03.09.2024, reprezentanții ISU au colectat câteva zeci de exemplare de lilieci, care vor fi ulterior relocate în condiții legale. Nu a fost perturbată activitatea medicală, deoarece liliecii nu au pătruns în zona saloanelor de pacienți”, a declarat Prof. Dr. Daniel Vasile Timofte, managerul spitalului, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Accesul în secția de cardiologie a fost limitat

Deși un pacient a relatat că zeci de persoane au așteptat afară și pe holuri, managerul spitalului a precizat că accesul în Secția de Cardiologie a fost limitat temporar doar prin intrarea principală. Fluxul de pacienți și personal nu ar fi fost afectat, existând alte două căi de acces distincte. Autoritățile au gestionat situația rapid, evitând orice risc pentru pacienți și asigurându-se că liliecii sunt tratați conform reglementărilor în vigoare privind protecția faunei sălbatice.

Invazia de lilieci la un spital este un fenomen rar, însă reprezintă un semnal de alarmă pentru necesitatea verificării riguroase a spațiilor pentru a preveni astfel de incidente. Reprezentanții spitalului au asigurat că vor lua măsuri suplimentare pentru a securiza ferestrele și alte posibile puncte de acces, astfel încât pacienții și personalul să nu mai fie expuși unor astfel de evenimente neprevăzute.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”