Înainte de a mânca orice produs – inclusiv tipurile pe care intenționați să le curățați de coajă, cum ar fi bananele – FDA recomandă să spălați bine produsele sub jet de apă rece pentru a îndepărta murdăria, orice germeni sau bacterii prezenți și să clătiți cât mai mult reziduurile de fungicide și pesticide. posibil.
Merele de la supermarket, în special, ar putea părea strălucitoare și fără pată, totuși, atunci când Environmental Working Group (EWG) a testat mere crude, au descoperit că sunt acoperite cu patru pesticide diferite, în medie.
„Dacă sunteți îngrijorat de reziduurile de pesticide și fungicide de pe mere, faceți pasul suplimentar de a decoji coaja înainte de a mânca”, sugerează Sarah Brekke, M.S., manager de brand Better Homes & Gardens Test Kitchen. Dar asta nu înseamnă că poți sări peste curățarea fructelor. „Spălați întotdeauna merele înainte de a le curăța, deoarece curățătorul de legume sau cuțitul vor transfera orice contaminanți de suprafață în carne dacă nu o faceți.”
După ce au comparat apa de la robinet de bază, o altă soluție și amestecul cu bicarbonat de sodiu, cercetătorii au descoperit că metoda de bază pentru a spăla merele – cu apă și bicarbonat de sodiu – a fost cea mai eficientă în îndepărtarea celor mai multe reziduuri de pesticide.
„Spălați merele chiar înainte de a le mânca, astfel încât excesul de umiditate să nu accelereze procesul de alterare”, spune Brekke.
Pentru a spăla merele în modul Test Kitchen susținut de știință:
Umpleți un castron mare cu 2 căni de apă rece și 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (sau un lot dublu sau triplu din acesta pentru a lăsa spațiu pentru merele pe care intenționați să le gustați, să le gătiți, etc). Folosind o lingură mare, amestecați pentru a combina amestecul.
Adăugați merele și lăsați-le să se înmoaie în baia de bicarbonat de sodiu timp de 12 până la 15 minute.
Folosind mâinile curate, ridicați fiecare măr din baie și clătiți-l sub jet de apă rece. Folosiți o perie pentru legume sau o cârpă curată pentru a îndepărta ușor orice reziduuri de pe piele.
Uscați suprafața fiecărui măr cu un șervețel curat sau cu prosoape de hârtie.
Potrivit Centrului pentru Știință și Mediu Înconjurător din Statele Unite, o altă metodă de a scăpa de pesticidele din coaja fructelor și legumelor constă în spălarea acestora cu apă sărată.
Sursa foto: Shutterstock.