Un ciclon islandez va traversa România în zilele următoare. Temperaturile scad și cu 15°C! Zonele afectate de precipitații abundente

Alerte de vreme rea de la ANM. Cod galben de ploi în nouă județe din România.
  • Publicat:
Un ciclon islandez va traversa România în zilele următoare. Temperaturile scad și cu 15°C! Zonele afectate de precipitații abundente
Temperaturile scad brusc în următoarele ore. foto: pexels

Vremea se va răci considerabil în următoarea perioadă. Un ciclon islandez va face temperaturile să scadă chiar și cu 15 grade Celsius. ANM a emis un avertisment de cod galben de ploi abundente pentru nouă județe. 

Un ciclon se apropie de România, așa că meteorologii anunță că temperaturile vor scădea chiar și cu 15 grade în următoarele ore. De marți, 10 septembrie, ploile și furtunile puternice își vor face apariția în mai multe zone din țară.

Temperaturile scad brusc

Atenţionarea meteorologică cod galben este valabilă în intervalul 10 septembrie, ora 06 – 10 septembrie, ora 21, când sunt semnalate averse însemnate cantitativ. Vântul va avea intensificări temporare în sudul Banatului, cu viteze în general de 50…60 km/h. În plus, se va răci foarte mult.

Cod galben de averse

”În sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nord-vestul Olteniei, precum şi în Carpaţii Occidentali şi vestul Carpaţilor Meridionali vor fi averse însemnate cantitativ. Mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp”, conform ANM.

Sursa foto: ANM

De marți, vreme rece în toată țara

Maximele nu vor mai depăși 24 de grade Celsius. În unele zone din țară, este de așteptat ca valorile termice să scadă chiar la nivelul de îngheț.

”De marți, 10 septembrie, vremea se va răcori, la început în jumătatea vestică a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 20- 24°, în timp ce în Bărăgan, Dobrogea și Moldova temperaturile vor mai consemna limite de până la 29°C. Însă răcirea semnificativă va fi la finalul săptămânii, mai ales de sâmbătă, când maximele nu vor mai depăși 18, posibil 20°C.

De la valori de 30° ziua, este posibil, chiar de sâmbătă, să consemnăm, așa cum spuneam, valori cu 10-15° mai puțin, iar în depresiuni să ne apropiem chiar de 0°C, având în vedere masa de aer deosebit de rece care va aborda și zona țării noastre la finalul săptămânii viitoare. Aria precipitațiilor va fi în extindere, cantități de apă local însemnate, 20-30l/m² și nu în ultimul rând și rafale de vânt cu viteze de 55-75km/h”, a declarat directorul general ANM, Elena Mateescu, la DIGI24. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”