Nu mai arunca cojile de ceapă și usturoi. Iată ce poți face cu ele

De ce este bine să păstrăm cojile de ceapă și usturoi. Iată cât de benefice sunt pentru sănătatea organismului. Dacă le arunci, nu mai face asta.
  • Publicat:
Nu mai arunca cojile de ceapă și usturoi. Iată ce poți face cu ele

Sunt o mulțime de motive pentru a păstra atât cojile de ceapă, cât și cele de usturoi, cum ar fi pentru a infuza aromă în rețetele tale și chiar pentru a composta și a hrăni plantele.

Cojile de usturoi au un gust și un miros caracteristic la fel ca cățeii de usturoi, datorită prezenței compusului numit alicină. Alicina este plină de beneficii, inclusiv capacitatea de a proteja celulele împotriva daunelor radicalilor liberi și de a promova sănătatea inimii.

Cojile de ceapă conțin cantități mari de quercetină, un pigment vegetal care este bogat în antioxidanți și alți nutrienți care au proprietăți antiinflamatorii și anticancerigene. Cojile de usturoi sunt, la fel, bogate în antioxidanți.

Ce putem face cu cojile de ceapă și usturoi

Condiment pentru mâncăruri

Pentru a putea fi consumate, se pot usca și apoi măcina pentru a se obține o pudră care apoi se adaugă în salate sau în diferite preparate culinare.

Pur și simplu spălați cojile, întindeți-le pe o foaie de copt metalică și coaceți la 250 de grade până când se usucă și devin crocante la atingere. (Dacă doriți două pulberi distincte, asigurați-vă că păstrați cojile separate pe foaia de copt!). Amplasați cojile uscate în blender până devin o pudră fină.

Savoare pentru paste sau orez

Oferă pastelor sau orezului un upgrade prin înmuierea cojilor în lichidul lor de gătit. Experta în paste Francesca Zani adaugă cojile de ceapa și usturoi în apa pentru paste pentru un plus de savoare.

Ceai care stimulează imunitatea

Înmuiați cojile de ceapă în apă fierbinte timp de 15-30 de minute (în funcție de cât de tare vă place), apoi strecurați cojile și adăugați puțină miere pentru a face un ceai dulce și savuros care vă va întări sistemul imunitar și vă va încălzi din cap până deget de la picior.

Cei mai mulți dintre noi pot folosi întotdeauna un mic aport de nutrienți, mai ales toamna sau iarna.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult